Свободно време

Заповядайте на изложение „Средно образование в чужбина“

Европейското изложение ще се проведе на 26 октомври в хотел Радисън

25.10.2013г. / 10 00ч.
Мария Дуковска
Заповядайте на изложение „Средно образование в чужбина“

На 26 октомври 2013, в хотел Радисън, София, ще се проведе Третото специализирано изложение за средно образование в чужбина. Организатор на събитието е Образователна институция „Дарби“.

С него се поставя началото на новата кампания за кандидат-гимназисти за учебната 2014/2015 г.

По време на изложението ще бъдат представени училища от Великобритания, Швейцария и България. Участници са: английски средни училища, международни колежи и две пансионатни училища от Швейцария. Посетителите ще имат възможност да се срещнат лично с директорите им, както и да получат индивидуална консултация от специалистите на „Дарби“.

Акцент на изложението е семинарната програма „Училище за родители“. В нея всеки родител ще може да се информира за условията: прием, обучение и видове образователни програми в средни пансионатни училища в България и чужбина.

Новост на изложението е възможността кандидат-гимназисти да направят два вида пробни тестове. Тестовете по български език и литература и математика, разработени по изискванията на МОН за кандидатстване след 7-ми клас. Както и тестове по английски език и математика, подготвени според изискванията на Cambridge International Examinations Board, валидни за кандидатстване в пансионатни училища в чужбина.

Учениците с най-високи резултати на тестовете ще бъдат представени пред български или чуждестранни пансионатни училища, предлагащи стипендии!

Свързани статии

Консултантска къща „Дарби“, заедно с нейните партньори, предлага широка гама от стипендии (общият им брой е над 40) в различни средни бординг училища в чужбина.

3% отстъпка ще получи всеки посетител записал детето си в групова езикова програма-2014 на „Дарби“.

На 31 октомври 2013 г., от 18 ч. в хотел „Димят“-Варна, „Дарби“ ще представи възможности за обучение в чужбина и стипендиите на пансионатните училища. В програмата ще участва г-н Джайлс Уилямс, с информация за отпусканите академични и спортни стипендии за български ученици от британското пансионатно училище Brookе House College.

„Средно образование в чужбина“

Европейско изложение

26 октомври 2013, хотел Радисън, София

11.00ч – 19.00ч.

Коментирай