Свободно време

2014-а ще е под знака на дървения кон

Очаква ни късметлийска и успешна година

01.01.2014г. / 13 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Според китайския календар 2014-а е китайската година  на зеления или синия дървен кон. Тя ще започне на 4 февруари 2014 година. Конят е седмия знак в китайския хороскоп, който се състои от 12 животински знаци. Китайският народ от векове харесва конете като символ.

Има много причини за тяхната симпатия към фигурата на коня. Според техните разбирания конят е животно, което осигурява добър и бърз транспорт. Той е символ не само на пътуване, но и на бързо постигане на успехи. Символ на свободата, преследването и надпреварата, на страстта и лидерството. Ето защо тази година ще бъде малко по-натоварена откъм ангажименти. В китайският хороскоп има пет елемента. Конят се свързва с огъня, червеното и топлината. Той е социално животно, а според китайските традиции червеният цвят е цвят на любовта и романтиката.

Свързани статии

За тези, които нямат половинка или искат да се сдобият с дете, 2014 година ще им донесе много положителни емоции в тази посока. Годината е благоприятна и за тези, които искат да създадат нов дом или да пътуват. Дървеният кон или зеленият дървен кон е елемент на пролетта, момент в годината, в който растенията имат своя нов растеж. В цикъла на петте елемента дървото е точно преди огъня и се смята, че има благоприятно отношение с него.

Тези, които са родени в годината на коня (според китайския календар хората родени в годините 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014 ) са умни, добри оратори, търсят индивидуалност и свобода.

Годината на дървения кон обещава много нови неща, вълнения и романтика за тези, които я търсят. Тъй като 2014 година ще бъде под знака на късмета, успехите и професионалното израстване, не пропускайте да си купите фигурка на кон, която да носите със себе си или да поставите в дома си. Според традициите новата година трябва да бъде посрещната с облекло, в което има зелен, сив, син или кафяв цвят, във всичките им нюанси, както и елементи на дърво и кожа.

Снимка: Sxc.hu

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
От редакцията ( преди 10 години )
Честита нова година. :-) Благодарим за наблюдателността ви. А ето ивсички години на този календар: http://***.az-jenata.bg/a/8-svobodno-vreme/7814-kitayski-astrologichen-kalendar/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
az ( преди 10 години )
1 rate up comment 2 rate down comment
Ками Г. ( преди 10 години )