Свободно време

Изкуство от лед и сняг (галерия)

Как парче лед се превръща в изкуство

06.01.2014г. / 10 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Зимата е не само красив, но и вдъхновяващ сезон. Щом температурите паднат и полетят първите снежинки, те биват превръщани в истинско изкуство от ръцете на художници, скулптори и дизайнери. Зимата е сезонът, в който, ако обичате да пътувате, ще може да посетите невероятни места. Да се изгубите между ледените цветни блокове, ледени произведения на изкуството на едни от най-забележителните фестивали за ледени скулптури.

Един от най-известните е този в Харбин, Китай. Тази дестинация предлага на посетителите зимни преживявания, както никъде другаде по света. Лед, сняг, красиви фигури, всичко това обгърнато от невероятно красиви светлинни ефекти. Истински спектакъл представящ изкуство на високо ниво.

Друг забележителен фестивал, който е и по-близка дестинация е този в белгийския град Брюге. Тонове сняг и лед се превръщат в красиви фигури. Харесвате приказките и героите от филмите на Дисни? Само тук ще може да срещнете вашите любими образи от лед. Разбира се не бива да забравяте да се облечете топло, защото температурите са минусови, за да могат ледените фигури да запазят своите форми.

Свързани статии

Голям международен фестивал на ледените фигури е и този в руския град Салехард. Тук най-добрите руски и чуждестранни творци пристигат, за да изградят алея на ледените скулптури, като всяка година се определя различна тема, върху която всеки скулптор работи. Други тематични фестивали на ледено изкуство се провеждат също в Канада, Финландия, САЩ, Полша, Япония и други.

Разгледайте галерията ни със снимки на произведения от лед и сняг.

Снимка: Reuters

Коментирай