Свободно време

Мисъл на деня

Когато имате нужда от малко вдъхновение...

09.01.2014г. / 10 20ч.
Михаела Лазарова
Мерилин Монро. Снимка: Reuters

Мерилин Монро. Снимка: Reuters

„Несъвършенството е красота, лудостта е гениалност и е по-добре да бъдеш абсолютно нелеп, отколкото абсолютно скучен.“ – Мерилин Монро

Норма Джийн е името на красавицата под артистичния псевдоним Мерилин Монро. Норма е родена на 1 юни 1926 година в Лос Анджелис. Кръстена е в чест на любимата актриса на майка й Норма Талмидж и вероятно това донякъде определя нейната звезда на актриса и секссимвол.

Малката Норма израства в приемно семейство. Животът и кариерата й на актриса се развиват динамично. През 1942 година тя встъпва в брак и това е една от причините да напусне училище. Две години по-късно започва да работи в авиационна фабрика. В края на 1944 година я забелязва военен фотограф, който търси за снимки жени за военно списание. За фотосесиите Норма Джийн получава по 5 долара на час.

Свързани статии

През 1946 година тя се развежда, защото избира кариерата на актриса и модел пред семейния живот. Артистичният й псевдоним Мерилин Монро се ражда същата година, когато тя позира като статистка в продукция на „Туентиът Сенчъри Фокс“, с които подписва 7-годишен договор. Кариерата й се развива шеметно.

Снима филми, получава престижни награди и се омъжва още няколко пъти. Не са тайна и близките й интимни отношения с президента Кенеди. Умира през 1962 година, като и до днес около смъртта на секссимвола Мерилин Монро има много въпроси.

Коментирай