Свободно време

„Hypnotic“: талант, сексапил и много музика

Интервю с красивите дами от квартет „Хипнотик“

16.01.2014г. / 17 50ч.
Мария Дуковска
„Hypnotic“: талант, сексапил и много музика

Хипнотик“ е името, обединяващо четири момичета, владеещи до съвършенство изкуството да спират дъха на публиката с единство от красота и талант. Атрактивният дамски струнен квартет хипнотизира уверено със смели музикални експерименти, съчетани със стилен моден аутфит и обилни дози сексапил.

В наскоро заснетата си фотосесия Гергана Алексиева (цигулка), Мария Новева (цигулка), Бистра Копринкова (виола) и Марина Хинова (виолончело) потвърждават напълно горното твърдение със зашеметяваща визия, припомняща ни естетиката на 50-те години и вечните модни икони на това култово десетилетие.

В кадрите, заснети сред аристократичен 3D интериор, момичетата сякаш попадат в естествената среда на класическата музика – жанрът, повлиял най-силно върху артистичните им търсения.

В същото време провокативната комбинация от ретро прически, дело на Десислава Гроздева, bon-ton тоалетите и винтидж бюстиетата, с които са облечени, са едно закачливо намигване към неподражаемия стил на Грейс Кели, Мерилин Монро или Одри Хепбърн – модни икони на своето съвремие.

Запознайте се с тези прекрасни дами в ексклузивното им интервю за Az-jenata.bg:

Бихте ли разказали за новия си видеоклип „Destiny“? Какво ви вдъхнови за създаването на парчето и неговия видеоклип?

Мими: Парчето и новият клип към него представляват съвременна версия по известната „Тема на съдбата“ на Бетовен. Аранжиментът е дело на италианския композитор Маурицио Абени, който стои зад някои от най-популярните изпълнения на Андреа Бочели. За записа е използван голям симфоничен оркестър. Видеото пресъздава живота на сцената и зад кулисите, разкривайки нашата същност, често оставаща извън светлините на прожекторите.

Гери: Това беше втората по ред пиеса, която създаде за нас Маурицио Абени и мисля, че това бяхме ние в неговите очи –усмихнати, динамични и съвсем малко драматични . Клипът продължи разказа, този път от първо лице.

Бистра: „Destiny“ е диско версия на така известната „Тема на съдбата“ от Бетовен. Силно въздействащата музика на тази пиеса е причина много често да откриваме сцената именно с нея. Време беше и тя да има своя модерен, изпълнен с цвят видеоклип – точно като за диско. :)

Имаше ли интересни случки около самото заснемане на видеоклипа?

Мими: Снимките преминаха с много смях и забавление и на връх рождения ми ден. Така го поляхме, че се успахме на следващия ден и снимачният екип ни е чакал половин ден. Шегувам се! Професионализмът и коректността винаги са на първо място при нас.

Гери: Да, разбира се – през цялото време! Едно от най-забавните неща беше опитът ни да танцуваме – имаше материал и за „Най-смешните видеоклипове “! Аз разбира се най –много се вълнувах от появата на дъщеря ми в снимките. За щастие тя направи 5 перфектни дубъла и разтопи сърцата на всички от екипа!

Бистра: Интересни случки около нас винаги има. В този видеоклип се опитахме да пресъздадем част от историите, случвали ни се неведнъж. Счупени токчета, забравена цигулка, объркан размер рокля . Всичко това обаче остава на заден план, когато дойде моментът да излезем на сцената. Мястото, на което винаги даваме максимума от себе си, без значение какво се е случило 5 минути по-рано зад кулисите.

Върнахте се във времето и със страхотна ретро фотосесия. Разкажете ни повече за снимките, каква е целта на сесията и в какви роли се превъплътихте?

Мими: Основната ни цел беше корицата за предстоящия албум. Нашите сесии винаги са артистичен завършек на музикалната приказка, която създаваме. За техния криейтив е виновна Искра Стоилова, на която ние се доверяваме от самия старт на „Хипнотик“. Всеобщата ни слабост към класическото ретро също е определяща за стила ни. Този път се оставихме в ръцете на стилиста Цветомир Горанов, който с много класа ни облече в едни от любимите ни световни марки.

Гери: Всичко беше заради класата и стила, които присъстват в онова време. Този ретро полъх отива на музиката която хората ще чуят в предстоящия ни албум, отива и на сценичното ни присъствие.

Бистра: Автор на ретро концепцията е нашата скъпа приятелка Искра Стоилова. С тази фотосесия търсихме новото и различното. Благодарение на страхотните тоалети на MAX &CO, в комбинация от ретро прически се превъплътихме в роли на модните икони от 50-те. Неочаквано за нас, с този имидж преоткрихме себе си в една доста по-различна светлина.

Знаем, че работите над нов албум. Бихте ли издали кога ще се появи на музикалния пазар и какво ново сте приготвили за почитателите си?

Мими: Албумът е готов. Технически причини бавят неговото представяне и се надяваме в най-скоро време да го отпразнуваме с приятели и фенове на хубавата музика. Имаме много идеи за старта на втори и нямаме търпение да започнем работа по него.

Гери: В момента работим по организацията на голям концерт, с който да промотираме дебютния си албум и да зарадваме почитателите на хубавата музика.

Бистра: Дълго работихме. Това е така, защото каквото и да правим, искаме да сме сигурни, че накрая всичко ще е на ниво и че усилията са си стрували. И този път не изневерихме на себе си. „Destiny“ е името на новия ни албум, включващ в себе си много разнообразна музика. На финалната права сме той да бъде напълно завършен. Очаквайте го много, много скоро. Самите ние вече сме нетърпеливи да го споделим с вас.

В стила на коя от дамите се открива всяка от вас най-много – Одри Хепбърн, Мерилин Монро или Грейс Кели?

Мими: Одри Хепбърн – финес, нежност и зашеметяваща класа...

Гери: Обожавам самородния талант на Мерилин Монро, очарованието и силата в погледа на Одри Хепбърн, съблазнителния аристократизъм, който притежава една актриса-принцеса, каквато е Грейс Кели.

Бистра: Имената на тези прелестни жени се свързват с красота, изящество, сексапил. Ще останат в историята именно заради своята неподражаемост. Новата ни фотосесия е закачлива препратка към техния стил. Не се откривам в нея, но много харесвам Грейс Кели.

За какво мечтаете?

Мими: Мечтая за момента, в който ще види бял свят моя авторска музика. Работя сериозно по въпроса. Също така детската ми мечта да пея е на път да се реализира в съвсем скоро време. И съвсем скромно си мечтая за къща на морето, с чиято гледка да се хипнотизирам всяка сутрин.

Гери: Мечтая за нови музикални предизвикателства !

Бистра: За още сцени – близки и далечни.

Сутринта започва с...?

Мими: Дълго събуждане без аларма и пръскащите любов очички на любимото ми същество Чарли. (Моят малък йоркшир.)

Гери: Макар и тривиално... обичам кафето сутрин в компанията на лек лаундж & чилаут.

Бистра: Сутринта не започва без кафе.

Вашето вдъхновение и най-голяма страст?

Мими: Музиката, както се досещате, е моят наркотик. С един лаптоп и гледка към морето сигурно мога да забравя за останалия свят, пишейки музика.

Гери: Музиката и любовта.

Бистра: Музиката вдъхновява и е най-голямата страст.

И четирите дами сте прекрасни жени. Имате ли тайни на своята красота, които бихте споделили с читателките на Az-jenata.bg?

Мими: Да, имам. Йога е универсалната рецепта, ако имате късмета да попаднете на истински учител, защото за съжаление е пълно със самозванци... Също така аз строго изпълнявам нарежданията на организма си и хапвам когато, каквото и колкото поиска. Придържам се към този принцип и във всичко останало. :) Разбира се културата на хранене е много важна и не си позволявам храна, наблъскана с химии. Голям фен съм на Джейми Оливър, чиито думи ще перифразирам: Ако не знаете какво означават съставките на продукта, който гледате, по-добре не го купувайте.

Гери: След раждането на дъщеря ми се страхувах, че никога няма да си вляза в дънките ! Бих посъветвала всички жени да кърмят децата си и след 40-ия ден да прилагат 24-часов детокс режим един път в седмицата. Напоследък преоткрих за себе си спорта. Дава ми неподозирана сила и тонус!

Бистра: Щастливата жена винаги е красива.

Най-голямото предизвикателство, пред което сте се изправяли?

Мими: Боря се с перфекционизма си ежедневно и ежечасно, но за сега не мога да кажа, че съм го преборила, :) като знам че може и по-добре, трудно се спирам.

Гери: Нещо много лично, което не бих могла да споделя.

Бистра: Животът е низ от предизвикателства . Всяко следващо е най-голямо. :)

Вашето пожелание към читателките на Az-jenata.bg?

Мими: Бъдете здрави, любопитни и отделяйте време да се поглезите. :)

Гери: Да черпят вдъхновение всеки ден от красотата на изкуството!

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
taynata krasavisa ( преди 10 години )