Свободно време

9 признака, че сте истински щастливи

Не позволявайте дребните неща да помрачат радостта от живота

24.01.2014г. / 15 30ч.
Илияна Николова
Снимка:sxc.hu

Снимка:sxc.hu

Много неща в ежедневието ни карат да се чувстваме нещастни. Напрежението в работата, постоянното преследване на ангажиментите, внася невъобразим стрес в организма ни. Проблемите вкъщи допринасят също за чувството на безсилие и незначимост.

Много често не забелязваме малките неща, които ни правят щастливи и обръщаме внимание само на лошото. А ако започнем да отбелязваме всеки един радостен миг, който ни е докоснал и ни е накарал да се чувстваме добре дори за момент, ще се убедим, че те са много повече, отколкото си мислим!

Съществуват някои признаци, по които можете да разпознаете дали сте от щастливите натури или сте попаднали в черния списък на мрачното настроение.

Искате постоянно да споделяте щастието си с околните

Без значение дали става дума за нещо маловажно, като мил жест от непознат, или нещо, което заслужава голяма похвала, като повишение, например, вие имате желание да го споделите с всичките си близки! Никога не се свивате в черупката си, а напротив – с радост разказвате за положителните емоции. Това ви помага особено много в социализирането.

Не се притеснявате от дребни подробности

Счупили сте чаша, или може би сте изпуснали автобуса и ще закъснеете за работа? Някакъв глупак ви е напръскал с колата си в дъжда – ни най-малко не може да помрачи настроението ви! Ако се съсредоточавате върху дразненията, вероятно и възприятието ви за останалите малки радости в живота ще бъде помрачено. Щастливите хора не отричат, че в живота има върхове и спадове, те просто ги приемат и продължават напред!

Всъщност вие оценявате малките неща!

Замислете се – когато чуете любима песен, свързана с някого или нещо, в съзнанието ви изникват приятни мисли. И така подсъзнателно вие обръщате внимание, но покрай многото негативи, го отминавате. Така е и с много други щастливи за вас поводи и мигове, които остават някъде дълбоко заключени в подсъзнанието.

Гордеете се с успехите на другите

Когато сте доволни от живота, успехите на останалите няма да ви карат да се чувствате неоценени и незначителни. Напротив! Ще си кажете, че всеки може да постигне мечтата си, стига да я иска достатъчно силно.

Живеете за момента

Щастливите хора знаят, че живеят тук и сега и е от огромно значение да грабят от живота с пълни шепи. Никога не знаете какво ще се случи на другия ден и колкото и планове да правите, често сметките излизат без кръчмар.

Коментирай