Свободно време

Преодоляване на завистта към приятелка

Между приятелки винаги има съревнование, но то не трябва да преминава разумните граници

29.01.2014г. / 17 50ч.
Илияна Николова
Снимка:sxc.hu

Снимка:sxc.hu

Завистта у някои хора е често срещано чувство, когато приятелите им имат успешна кариера, прекрасна връзка, или се радват на прилични спестявания. Това чувство се засилва още повече, когато човек го сполети нещо неприятно, като да го зареже гаджето или да го уволнят от работа.

Съревнованието с околните винаги е било от полза за израстването и усъвършенстването на една личност, но когато завистта премине разумните граници, може да се превърне в агресия и мания.

Затова предлагаме няколко начина за преодоляване на болезнената завист към приятелите. Ще са ви от полза, ако някога изпитате завист.

Сравнявате децата си

Ако все още нямате деца, а сладките малчугани на приятелката ви са толкова идеални, не се дразнете. Намерете начин да споделяте време само двете, когато е възможно. Планирайте специални вечери с половинката си. Това ще ви накара да се почувствате по-добре. Ако имате деца, не ги сравнявайте с тези на приятелката си. Не забравяйте, че външните хора виждат само съвършеното. Фокусирайте се върху приятелството си!

Впечатляваща кариера

Вашата приятелка има страхотна кариера, докато вие сте заседнали на едно и също място от години. Завистта вече ви е обзела, а всеки път щом тя се похвали за нещо, става още по-засилена. Специалистите съветват да се съсредоточите върху вашите постижения. Добрата кариера на приятелката ви може да е с цената на смени до късно, лишаване от време със семейството, така че радвайте се на собствените си успехи.

Страхотен външен вид

Приятелката ви има супер усет за модата? В сравнение с нейния гардероб вашият ви се струва направо бабешки! Не се старайте да я копирате и да си купувате нейните аксесоари. Това няма да ви накара да се почувствате по-добре. По-скоро се опитайте да изградите свой стил. Така ще се почувствате истински красива и модерна!

Свързани статии

Добрата физическа форма

Приятелката ви е по-слаба и стройна от вас и това ви кара да изпитвате завист. Съвсем естествено е да сравнявате формите си с тези на приятелките си. Всяка жена иска да изглежда неотразимо! Вместо да се впуснете в драстични диети, помислете си какво харесвате в тялото си. Ако трябва направете списък. Ще се изненадате колко дълъг може да бъде той!

Добри финансови възможности

Докато вие пресмятате месечния бюджет, приятелката ви се радва на добро финансово състояние. Парите много често са повод за завист и проблеми не само между приятели. Ако пък приятелката ви постоянно се хвали с възможностите си, тя най-вероятно не ви е истинска приятелка и е по-добре да не си губите времето с нея!

По-любящ съпруг

Ако ви се струва, че вашият партньор не може да се мери с нейния, значи е направо невъзможно да излизате на общи събирания. Това ще се превърне в истински ад. Да слушате как съпругът й постоянно й прави комплименти и й засвидетелства вниманието си ви кара не да завиждате, а направо да намразите вашия мъж! Помислете си, дали наистина се държат по този начин, когато са сами! Напълно възможно е това да е поза.

Коментирай