Свободно време

Как да блеснете на интервюто за работа?

Направете някои основни проучвания за компанията

17.02.2014г. / 14 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Възможно е да ви попитат за слабостите ви. Всеки ги има. Посочете една или две. Не излизайте със списък от няколко.. Може да дадете пример за слаба страна, която сте преодолели бързо, като сте положили съответните усилия, работейки върху себе си. Не се показвайте като перфектния кандидат, защото рано или късно пропуските ще бъдат забелязани.

Към края на интервюто ще ви попитат имате ли някакви въпроси.Тук също трябва да сте добре подготвени. Направете няколко запитвания, защото в противен случай може да излезе, че не сте достатъчно заинтересувани. Може да попитате какви са основните предизвикателства в тази работа. Или ако бъдете наети, какъв ще бъде първият проект, по който ще работите.

Свързани статии

Където има работа, има и пари

Вечният въпрос, който задават работодателите е колко очаквате да бъде заплащането ви. Бъдете подготвени. Ако в обявата за работа не се споменава за заплатата и по време на интервюто също не стане дума за нея, потърсете информация в интернет. На интервюто може да споделите, че сте потърсили повече информация за това как върви заплащането в съответния бранш.

Не посочвайте точна сума, а посочете вариращи цифри, за да си оставите евентуално място да преговаряте за заплатата си. И не на последно място, не забравяйте да се облечете подходящо. Дрескодът задължително трябва да е съобразен с профила на компанията, в която се явявате на интервю за работа. Успех!

Коментирай
Свободно време