Свободно време

На живо от Космоса – вашата космическа разходка

Не пропускайте вълнуващото пътуване из Космоса

09.03.2014г. / 12 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: National Geographic Channel

Снимка: National Geographic Channel

Със сигурност всеки от вас поне веднъж е мечтал да полети в Космоса. Със сигурност поне веднъж сте се опитвали да разгадаете звездите на нощното небе. Всички вие, които искате да се разходите из необятния Космос и да видите нашата планета, ще имате възможността да осъществите своето вълнуващо пътуване на 14 март благодарение на National Geographic Channel, който е подготвил за вас предизвикателството наречено „На живо от Космоса“.

Космическата разходка ще се излъчи директно от Международната космическа станция и Центъра за управление на полетите в Хюстън, Тексас, САЩ на 14 март от 2 часа през нощта българско време. Програмата буквално ще изстреля зрителите извън стратосферата.

Екипът на National Geographic Channel е изправен пред предизвикателството да снима в студио за 100 милиарда долара, което се намира на повече от 400 километра над земната повърхност и се движи със 7,9 километра в секунда.

Телевизионното зрелище ще бъде наблюдавано в 170 държави и по Channel 4 във Великобритания. „На живо от Космоса“ ще покаже кадри от Космическата станция и Центъра за управление, а зрителите ще могат да полетят в орбита благодарение на астронавтите Рик Мастрачио и Коичи Уаката.

Космонавтът Майк Масимино (най-известен с ремонта на телескопа „Хъбъл“) ще предава на живо от Земята в Хюстън. Зрителите буквално ще бъдат отведени на околосветско пътешествие, тъй като Международната космическа станция обикаля Земята точно за 90 минути.

Зрители по цял свят ще могат да се насладят на невероятни снимки на планетата ни от залез до изгрев, от градските светлини и зелените полярни сияния до гръмотевични бури и падащи звезди. За онези, които се интересуват от излизанията в космоса, продукцията ще разкрие отблизо какво е нужно, за да се работи в този безтегловен свят.

Свързани статии

Мастрачио и Уаката ще отведат зрителите на обиколка в станцията и ще ни покажат как живеят с месеци в условия на микрогравитация. Ще научим как спят с главата надолу, как спортуват и как поддържат лична хигиена.

Те ще проведат експерименти, които не са били излъчвани преди, за да демонстрират приложната стойност на науката, която се развива в орбиталната лаборатория. Премиерата на „На живо от космоса“ през март съвпада с излъчването на сериала „Космос“.

Не пропускайте „На живо от космоса“ на 14 март от 2 часа през нощта българско време по National Geographic Channel.

Снимка: National Geographic Channel

Коментирай