Свободно време

Отлична студентка и покорна дъщеря, докато не среща д-р Шенън

„Пътят на д-р Шенън“ – Арчибалд Кронин

15.04.2015г. / 13 37ч.
Аз жената
Корица: Издателство "Хермес"

Корица: Издателство "Хермес"

Излезе новото заглавие от серията на „Хермес“ „Клуб Класика“ – романът „Пътят на д-р Шенън“!

„Клуб Класика“ представя книгите, издържали проверката на времето, превърнали се в класика. Всяко поколение ги преоткрива, за да им направи нов прочит. Да им вдъхне нов живот. Подбраните заглавия от „Клуб Класика“ са интересни, увлекателни и изненадващо модерни. След успеха на романите „Джейн Еър“, „Знахар“,„Нещо се случи“ и „Луна и грош“, поредицата продължава с „Пътят на д-р Шенън“!

За книгата:

Робърт Шенън е на ръба на важно научно откритие. Воден от огромна амбиция, той няма време или желание за нищо извън научната си работа. Младата и хубава студентка Джийн Лоу обаче има други планове. Отгледана от строги и много религиозни родители, тя е отлична студентка и покорна дъщеря, докато не среща Шенън. Увлечението й я кара да загърби семейните традиции и да се впусне в едно приключение, което може да й струва всичко: учението, семейството, дори бъдещето. Готова ли е Джийн да се бори за любимия мъж, когато трудностите са на път да го пречупят? Кое в крайна сметка ще се окаже по-силно: амбицията или любовта?

За автора:

Арчибалд Джоузеф Кронин е шотландски писател. Като студент печели много състезания за литература, специализира медицина и става хирург в Кралския флот по време на Първата световна война. След войната Кронин се установява в минодобивната част на Южен Уелс в град Тредегар, където е назначен като медицински инспектор. По време на пътуване в шотландските планини Кронин написва първия си роман „Замъкът на шапкаря“, който пожънва незабавен успех. Кронин пътува, мести се в САЩ, по-късно се завръща в Европа и последните двадесет и пет години от живота си прекарва в Швейцария, където продължава да пише до своята смърт.

Кронин е един от най-обичаните британски автори, чиито книги са били многократно филмирани и адаптирани за радио и телевизионни сериали. Творчеството му се отличава със самобитност, правдивост и драматизъм. На книжния пазар от 28 март 2014 г.
Обем: 264 стр.
ISBN 978-954-26-1319-0
Издателство: „Хермес“
Корична цена: 12,95 лв.

Прочетете още:

Коментирай