Свободно време

Сексапилът – дар или проклятие?!

Искаш ли да бъдеш секси?

04.04.2014г. / 09 40ч.
Илияна Николова
Снимка: chickorchicken.blogspot.com

Снимка: chickorchicken.blogspot.com

Искаш ли да бъдеш секси? Риторичен въпрос, ще си кажете, ала не съвсем! Докато по света и най-вече у нас хиляди жени се чудят в каква процедура и козметика да инвестират, за да се превърнат в забележими красавици и сексбомби, изглежда на Запад сексапилът минава на заден план. Да, класациите за секссимволи (мъжки и женски) продължават да пълнят медиите всяка година, но повечето знаменитости, кичещи се с тези титли, не желаят да бъдат асоциирани с това определение.

По-рано тази година хубавецът Райън Гослинг сподели в интервю пред сп. Now, че не се смята за секссимвол. Той обясни, че в актьорския бранш имиджът е продукт, който се „продава” по билбордовете и плакатите и всъщност е далеч от самата истина. Неговият колега Александър Скарсгард (Истинска кръв) също публично се отрече от статута си на секссимвол с думите: „Аз съм актьор, а не секссимвол!”. А добре познатият Джъстин Тимбърлейк този месец каза пред сп. GQ, че дори не иска да бъде считан за „готин”, защото ако наистина е бил такъв, то нямало да постигне това, което има днес.

Странно, защото у нас актьори и футболисти все още нямат нищо против да се снимат в огледалото и да се контят като мадами, за да получат признание за сексапила си. А жените.... без значение дали са модели, актриси, певици или плеймейтки – те просто са готови на всичко за едно „секси” пред името им.

Сексапилът продължава да бъде цел, за някои дар, за други средство да намерят своето място под слънцето. Замисляли ли сте се обаче, че той може да бъде и проклятие... или престъпление?

Отново един поглед към Холивуд ни показва, че някои от най-желаните дами, не са много щастливи с факта, че са съблазнителни красавици. Скарлет Йохансон призна пред Vanity Fair, че не иска да бъде приемана просто като една красива обвивка. Актрисата добави, че визията й често й пречи да получава по-стойностни роли.

Апетитната брюнетка Меган Фокс, също не успява да се докопа до някоя по-силна роля, именно заради своя секси имидж. А сладуранката Ема Уотсън, която изгря покрай ролята си в „Хари Потър“, буквално се ужасява от определението секссимвол. Все пак Ема заляга и над учебниците и не смята да гради имидж на „празноглава кукла“. И докато тези познати имена „страдат“ понякога заради своята красота и излъчване, все пак техният сексапил им помогна да се превърнат в разпознаваеми личности и да се реализират в киноиндустрията. Тяхната красота може и да е малка пречка, но не е проклятие!

С това обаче не може да се похвали Омар Боркан Ал Гала. Поет, модел, актьор и фотограф, гражданинът на Обединените арабски емирства се превърна и в престъпник, защото е прекалено секси. В края на пролетта Омар бе депортиран от Саудитска Арабия, защото с визията си прекрачвал законите и можел да вкара много жени в грях.

Красавецът бе отведен с полиция от културен фестивал в Раяд, тъй като местното управление се притеснило, че той е изкушение за посетителите на събитието, а в ислямския свят красотата е престъпление.

Официалното становище, публикувано в арабския вестник Elaph гласи: „Арабинът и още други двама бяха депортирани от страната в Абу Даби, тъй като са прекалено красиви и членовете на комисията (за насърчаване на морала и предотвратяване на пороците) се страхуваха, че той застрашава морала на посетителките, които може да се влюбят в него“.

За щастие, хубавецът не попадна зад решетките, а просто скорострелно бе изхвърлен от страната. Какво му донесе това? Няколко дни нежелана слава и обеца на ухото да не стъпва повече в Саудитска Арабия. Някой сеща ли се вече за Омар – не, а и той не прави нищо за да се възползва от „скандалната” си слава. Защото красавецът не иска да бъде красива опаковка – нещо, което най-вече у нас мнозина далеч не са осъзнали. А именно, че красотата и сексапилът са дар, но могат да бъдат и голямо проклятие! Човек трябва да бъде ценен не заради начина, по който изглежда, а заради качествата, които притежава. Дано всеки от нас да има шанса да ги покаже на когото и където трябва!

Още интересни истории четете в нашата блогосфера.

Източник: chickorchicken.blogspot.com

Коментирай