Свободно време

Андреа Бочели с концерт на 31 август, вместо на 30 май

Всички закупени до момента билети остават валидни за новата дата

14.05.2014г. / 10 15ч.
Михаела Лазарова
Андреа Бочели. Снимка: Reuters

Андреа Бочели. Снимка: Reuters

Поради огромния интерес и логистични причини, организаторите от Symphonics Concerts и European Event Service решиха да преместят напълно разпродадения концерт на Андреа Бочели от „Арена Армеец“ на 30 май 2014 г. на стадион „Българска армия“ на 31 август 2014.

Организаторите съобщават, че всички закупени до момента билети остават валидни за новата дата, като стойността им ще съответства едно към едно със седящи места и столове на стадиона. Новата локация осигурява много по-добра видимост и акустика.

Добрата новина за всички почитатели на Андреа Бочели е, че с преместването на концерта на стадион „Българска армия“ значително ще се подобрят качеството на звука и визията, като ще се даде възможност и на много фенове, за които досега не стигаха билетите, да закупят такива.

На изцяло реновирания стадион за почитателите на маестрото ще са осигурени допълнителни 3500 седящи места. Две хиляди билета от тях ще са на цена 100 лева, а останалите хиляда и петстотин – по 150 лева. Отделно ще бъдат осигурени 500 ВИП места в ложата, както и 2000 билета по 55 лева в зоната за правостоящи.

Онези от феновете, които нямат възможност да гледат концерта на 31 август т. г., могат да върнат билетите си.

Връщането ще става само при следните условия:

Билетите трябва да бъдат изпратени до централния офис на Ивентим БГ (гр. София, ул. „Граф Игнатиев“ 22, ет. 2, ап.3), заедно с банкова сметка, на която да бъде възстановена сумата, имена на титуляра на сметката и имейл или телефон за връзка с клиента.

Срокът за изпращане на билетите е от 30 май до 10 юни 2014 г.

Билети, заплатени в брой трябва да бъдат придружени и от касов бон.

Сумите ще бъдат възстановявани само по банков път и след получаване на необходимата информация. Връщането на парите ще започне след 20 юни 2014 г. Всички останали детайли по преместването ще бъдат публикувани на официалната страница на събитието във фейсбук и комуникирани чрез медийните партньори на концерта.

На концерта в София на сцената до маестро Бочели ще застанат аплодираното в цял свят сопрано Светла Василева, попзвездата Илария Делла Бидия, зашеметяващото класическо дуо китари „Carisma“ и изпълнителят на бандонеон Марио Стефано Пиетродарчи. Диригент на събитието ще бъде Марчело Рота, който си партнира с маестрото повече от 18 години.

Допълнителните места вече са обявени на сайтовете на събитието, откъдето желаещите ще могат да се сдобият с пас за невероятния спектакъл.

Двадесет камиона ще докарат в София грандиозната, над 150 тона, продукция на маестро Андреа Бочели. Още една гаранция, че на 31 август на стадион „Българска армия“ ни очаква изтънчено и красиво преживяване с неповторимия глас на знаменития италиански тенор.

Последният албум на Бочели „Passione“, излязъл след един от най-продаваните дискове на класически изпълнител в историята „Amore“, връща маестрото към неговата любов – романса.

Свързани статии

В него Бочели изпълнява едни от най-красивите песни, композирани някога. Андреа Бочели, най-продаваният класически соло изпълнител на всички времена, е възхваляван от светила като Лучано Павароти, Франко Корели, Зубин Мета, Хосе Карерас, Лорин Маазел и Рене Флеминг, а Селин Дион дори възкликва: „Ако Бог можеше да пее, щеше да звучи като Андреа Бочели!“

Малко известен факт е, че „Passione“ е вдъхновен от периода на Бочели, преди неговата слава. От романтичното време, в което е пял по барове и изпълнявал желания за песни като „Girl From Ipanema“ или „Corcovado“ от Антонио Карлос Жобим, „Love me tender“ на Елвис Пресли, италиански златни хитове като „Era Gia Tutto Previsto“ и „Champagne“, или неаполитански песни като „Anema e Core“ и „Mala Femmena“.

В „Passione“, Андреа Бочели си сътрудничи с Дженифър Лопес („Quizas Quizas Quizas“), Нели Фуртадо (“Corcovado“), както и с великата Едит Пиаф. Нейният глас Дейвид Фостър успява да извлече от стари записи – труден подвиг, имайки предвид, че Пиаф е записвала на ретро техника през 40-те години на XX век.

За нейния глас в последния си албум Бочели споделя: „Изживяването е като че Едит се е върнала, просто за да постои за малко с нас, след като ни остави преди 50 години.“

Снимка:  Symphonics Concerts

Коментирай