В природата има много феномени, които са се образували в продължение на векове. Тези красиви води са част от Джиуджайгоу. Това е природен резерват в северната част на провинция Съчуан в централната част на Китай, намиращ се на около 3000 м надморска височина. Официално известен като Jiuzhai Valley.

На това приказно място, заобиколено от назъбени скали, живеят гигантски панди. Местността е известна с многобройните си водопади на няколко нива и цветните езера. От 1992 година паркът е част от списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство.

Долината е дом не само на пандите, но и на около 170 вида гръбначни животни, 141 вида птици и 17 вида редки животни, както и голям брой застрашени животински и растителни видове.

Живописните пейзажи разкриват пред туристите сини езера, зелени гори, покрити със сняг планини. Естествената гора е с площ от почти 30 000 хектара (около 74 132 дка). Скалните пластове в долината Джиуджайгоу са предимно съставени от карбонатни скали високи хиляди метри.

Още по темата

Най-забележителни са десетките сини, зелени и тюркоазени на цвят езера. В продължение на векове природата е изградила язовири, срутища и други природни пейзажи, а процесите на отлагане на карбоната са придали наситения син цвят. Водата в езерата има висока концентрация на калциев карбонат.

Дори при голяма дълбочина на водния басейн дъното е често видимо. Езерата се различават по цвят и оттенък в съответствие с техните дълбочини и заобикалящата ги среда.

В галерията ни може да разгледате още снимки на забележителните сини езера на долината Джиуджайгоу.

снимки: wherecoolthingshappen