Когато съпругата на фотографа Кларк Литъл се прибира у дома със снимка на океана в ръка, която искала да купи, мъжът й решава да не харчи излишни пари, а да зарадва любимата си жена със забележителни фотографии на океана, направени специално за нея.

И то по изключителен начин! Не просто снимка на океанските вълни, а хваната в кадър цялата им мощ, завихряща се вътре в тях! Фотографиите са наистина удивителни и спиращи дъха, а професионализмът и майсторството, с което са направени, са направо завидни!

Като се позовава на страстта си към океана, Литъл и неговата преносима водоустойчива камера са единствените необходими неща за създаването на тази невъобразима колекция от изумителни кадри.

Талантливият фотограф не показва ни най-малка нотка страх в процеса на снимките, напротив!

Колкото по-бурни са водите, толкова по-добра и вълнуваща е снимката! Секунди преди водата да се сгромоляса върху него, той запечатва смразяващата сила и мощ на океанските вълни.

Чрез своя обектив Литъл улавя магически и недокоснати места, които повечето сърфисти надали ще имат възможността да посетят лично. Внушителни цветове, прекрасни залези и масивни вълни сякаш „преливат“ от уловените кадри, а зрителите инстинктивно се дърпат назад, за да избегнат сблъсъка със стихията на водата, въпреки че това е само снимка!

Още по темата

„Най-големият ми страх е, че няма да се справя.“, споделя авторът на снимките. „За да заснемеш вълната в точния момент, трябва да задържиш дъха си много дълго. Но в следващия момент те заливат още и още вълни и започваш да се питаш дали ще успееш да излезеш на повърхността! Но след като премине това призрачно чувство, резултатът наистина си заслужава!“.

Още изумителни кадкри в галерията ни!

Снимки: Mymodernmet