Представете си свят, в който вие сте с размер около 1 см и всичко около вас като сладоледени фунийки, бисквити, омари и какво ли още не, е в пъти по-голямо. Невероятно, нали? Как ли бихме изглеждали погледнати отстрани, какви автомобили ще караме и кое ще е нашето синьо море?

На тези въпроси вече е отговорил американският фотограф Кристофър Бофоли. Освен фотограф, той е и писател, художник и режисьор. Кристофър е един от многото креативни хора, които правят свои впечатляващи проекти с миниатюри и храна.

Неговата забавна поредица, която впечатли милиони хора се казва „Big Appetites“. Тя показва любимите ви храни в сюрреалистични пейзажи, изобразяващи сцени от всекидневния живот.

Със своята работа той иска да покаже другата страна на живота, който живеем всеки ден. За него е важно хуморът да присъства във всяко изображение, което създава. Споделя, че проектите му са и едно леко напомняне към хората за отношението, което имат към храната.

За прекалената употреба или злоупотреба с някои храни. Работата по тези проекти стартира през 2006 година.

Още по темата

Кристофър черпи вдъхновение от всичко, което го заобикаля и особено от киното. Повечето проекти изглеждат съвсем обикновени, но за някои от тях той е отделил дълги часове работа.

Неговият проект очаква своята поредна изложба, а ние завиждаме истински на тези, които ще могат да я видят отблизо. Ако тези пейзажи са ви впечатлили, може да разгледате още от тях в галерията ни.

Снимки: Facebook