Здравословното хранене е от съществено значение за доброто здраве и развитие на децата. Те се нуждаят от достатъчно витамини и минерали. Докато някои родители нямат проблеми с храненето на децата, за други всяка закуска, обяд или вечеря е истинско изпитание.

Често възрастните губим търпение, когато детето не желае да се храни и от това страдат двете страни. Може ли храненето на децата да бъде забавно и те да консумират с удоволствие полезните за тях храни?

Разбира се, стига ние, възрастните, да проявим малко повече търпение и креативност.На креативността в храненето е заложила и една бразилска майка. Nívea Salgado е майка на момиченце.

След като получава диплома за доктор по стоматология тя решава да се оттегли от академичната среда и да се посвети на детето си. Както всеки друг родител и тя е изправена пред редица трудности, сред които е и храненето.

Майчинството я вдъхновява и тя създава свой блог, в който споделя опит и любопитна информация с други майки.

Още по темата

В даден момент й хрумва идеята да направи менюто на дъщеря си не само здравословно, но и красиво и забавно. Без да е отличен готвач или да има някакви заложби свързани с изкуството, тя започва да прави невероятни менюта. Истински празник събран в чиния.

Менютата включват всичко, от което се нуждае дъщеря й Катарина – плодове, месо, зеленчуци, яйца и т. н. В него често присъстват и едни от най-любимите приказни герои. Страхотна идея, нали? Ако ви е вдъхновила, може да разгледате още кулинарни проекти в нашата галерия.

Снимки: Boredpanda