Свободно време

Едни от най-добрите компании за работа

Къде служителите работят 35 часа седмично?

23.09.2014г. / 11 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Всяка година водещите бизнес и икономически списания представят своите класации за едни от най-добрите места за работа. Въпреки че от година на година няма кой знае каква разлика в представените от тях компании, има някои, които винаги присъстват в топ местата. Вижте някои от тях.

Google

Там всеки служител се чувства не като в офис, а като у дома си. Няма сивота, а има много цветове, помещения с различен и невероятно стимулиращ креативността дизайн. Има боулинг, за да бъде процесът на работа забавен.

Ако служителите имат нужда от кратка дрямка, никой няма да ги порицае, защото всеки може да работи с лаптопа си в легнало положение на безкрайно удобните мебели. Освен това всеки от тях може да отдели 20% от работното си време, за да работи върху свой личен проект. Компанията разполага с безплатен фитнес, дори има възможност и за пране на дрехи.

Но може би най-интересната привилегия е, че Google дава по 5000 долара на всеки служител, който реши да закупи електрически автомобил.

Това разбира се е част от зелената политика. Ако се налага служителите да се придвижат от едната до другата сграда в големия комплекс на Google, ползват безплатните велосипеди, предназначени за транспортиране. Там екипите са повече от колеги, те са приятели.

Twitter

Тази компания също залага на това нейните служители да се чувстват приятно, удобно и да имат много вдъхновение за своите големи проекти. Тук не се спазва дрескод, може да се посещават класове по йога, а най-хубавото е, че бирата е безплатна на ежемесечните срещи, на които екипите се събират, за да тестват нови вкусове и да обсъдят идеи в приятна обстановка.

Понякога срещите се провеждат не в скучни офис стаи, а на покрива. И ако във вашата компания трябва в началото на всяка година да заявите годишния си отпуск, Twitter са гъвкави, когато става въпрос за почивка.

Yahoo

Тази технологична компания осигурява на своите служители добри заплати, добра храна, транспорт, медицински услуги, фитнес, добър баланс в работния климат, добри технологии, за да могат служителите да се учат и да бъдат максимално продуктивни.

SAS Institute

Ако вашият шеф се разхожда високомерно из офис сградата и често ви подминава, не може да се каже същото за хората на мениджърска позиция в SAS Institute. Нещо повече, главният изпълнителен директор, всеки месец организира срещи на по чаша кафе в неформална обстановка, за да се обсъдят с всички служители предстоящите задачи.

Ситуациите на стрес са сведени до минимум. За компанията е важно всеки работник да се чувства максимално комфортно на работното място и интелектуално жив. А за повечето от тях работната седмица е само в рамките на 35 часа.

Nokia

Компанията предлага гъвкаво работно време и възможност за работа от дома. Освен това служителите винаги са насърчавани да взимат кратки почивки или отпуски, за да могат да презаредят.

Facebook

Facebook също се стреми служителите да бъдат добре обгрижвани. На тях всекидневно им се предлага вкусна храна, могат да посещават фитнес, а също така могат да посетят в офис сградите пицария, суши ресторант, сладкарница, ресторанти с барбекю, магазин за салати и др.

Свързани статии

Disney

Тук всеки работи в една магия. Служителите разполагат със свое уединено място, където могат на спокойствие да вдъхват живот на своите герои. Освен това всеки от тях може съвсем безплатно да посещава увеселителните паркове на компанията, ползват и отстъпки при закупуване на някои от фирмените продукти.

Microsoft

Тази компания определено е една от най-щедрите в грижите за своите служители. За тези, които отсъстват от работа поради бременност компанията дава повече пари от минимума определен от закона. Полагат се и безплатни консултации и менторинг услуги.

А за тези служители, които имат нужда от повече релакс, на територията на офис сградата има спа център. През 2000 г. Компанията стартира и програмата DigiGirlz, за да могат повече жени да се насочат към кариера в областта на технологиите.

Снимки: Reuters,thinkstock

Коментирай