Свободно време

Последните две години от живота на принцеса Даяна

Телевизионната премиера на биографичния филм „Даяна“ по bTV Cinema на 6 октомври от 21.00 часа

30.09.2014г. / 11 24ч.
Аз жената
Последните две години от живота на принцеса Даяна

На 6 октомври 2014 г., понеделник, от 21:00 часа, bTV Cinema ще излъчи премиерно за телевизионния ефир, биографичния филм за лейди Даяна.

За желаещите да изгледат филма и драматичните събития в него отново, телевизията е предвидила още две излъчвания – на 7 октомври от 16.00 часа и на 10 октомври от 23.00 часа.

Биографичната лента е дело на немския режисьор Оливер Хиршбигел и се фокусира върху последните две години от живота на „принцесата на народа“, приключил с трагичната й смърт в Париж на 31 август 1997 година. Филмът разказва за тайния роман между принцесата на Уелс и пакистанския кардиохирург Хаснат Хан, когото тя наричала „господин чудесен“. Една изпепеляваща връзка, много по-силна от широко анализирания й флирт с Доди Ал Файед, който също почина в парижката катастрофа.

Според сценариста на филма Стивън Джефрис, който се е вдъхновил от книгата на Кейт Снел от 2001 година „Даяна: Нейната последна любов“, „принцесата на народа“ тръгнала с Доди, само за да накара пакистанския хирург да ревнува. Но близките на трагично загиналата кралска особа категорично отхвърлят тази версия.

Наоми Уотс изпълнява главната роля, режисьор е Оливер Хиршбигел (на „Крахът на Третия райх“), а пакистанският кардиохирург се играе от Навийн Андрюс („Английският пациент“, сериала „Изгубени“).

Днес Хаснат Хан е 54-годишен и още оперира в болница в източната част на Лондон. Той никога не потвърждава публично, че е имал някаква връзка с лейди Даяна. Медикът само заяви пред британските медии, че филмът се основава върху „клюки“ и че в крайна сметка бил „абсолютно неверен“.

Коментирай