Свободно време

Мечтани професии, които действително съществуват

Дегустатор на чай

06.10.2014г. / 17 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Всеки от нас обича да си представя как работи мечтаната от него професия. В действителност, има редица професии, за които дори не подозирате че съществуват, но бихте завидели на хората, практикуващи ги.

Споделяме някои от тях и ако те не се окажат част от вашата мечта за хубава работа, не спирайте да търсите най-доброто за себе си!

Тестер на дъвки

Това е позиция, за която би мечтало всяко дете и възрастен разбира се. Кой не обича големите и цветни дъвки, които правят чудесни балони. Всъщност, въпреки че изглежда предимно забавно, човекът, който участва в тестването на дъвките има изключително отговорна задача.

Въпреки разнообразните си форми, цветове, вкусове и аромати, малкото парче дъвка е предмет на дълги научни изследвания, крайната цел на които е най-малките да бъдат винаги доволни.

Шоколатиер

Със сигурност това би била мечтана работа за онези от вас, които обичат да похапват шоколад. Както подсказва името на длъжността, тези хора всекидневно приготвят невероятно разнообразие от шоколади, шоколадови бонбони и шедьоври.

Те не само ни правят щастливи, но всекидневно имат възможност да се докосват до най-висококачествените и бутикови десерти, изработени от шоколад. Изкуството с какаовия десерт определено е едно от най-атрактивните.

Всеки път, когато хапвате вкусно блокче от любимия си десерт, не забравяйте, че то е направено с много прецизност и любов от шоколатиер.

Личен купувач

Длъжност, която със сигурност е мечта на всяка дама. Личните купувачи са асистенти, които обикновено работят за изключително заможни хора, знаменитости. Те са отговорни за поддържането на гардероба и за закупуването на всяка част от имиджа на хората, за които работят.

Когато видите някоя звезда в любимото си онлайн списание, бъдете сигурни, че всяка една част от техния звезден имидж дължат именно на личните си купувачи. Личните купувачи често работят и за модни списания. Страхотно, нали?

Дегустатор на чай

Дегустаторите на чай получават пари, за да опитват различни вкусове чай през целия работен ден. Ако мислите, че това е твърде лесна работа, лъжете се! Често те опитват по 200 и повече вида чай на ден.

Освен че трябва да правят характеристика на всеки вкус, който се докосва до небцето им, те трябва да пътуват по целия свят, за да тестват нови вкусове и продукти, които биха могли да навлязат на съответния пазар. Безплатен чай и ваканция – мечта за всеки!

Свързани статии

Тестер на водни паркове

През летните месеци и зимата в закритите планински хотели често посещаваме аква паркове. Знаете ли, че има хора, които се наемат да тестват любимите ви водни пързалки, както и останалите атракции във водните паркове? Това звучи не като работа, а като мечтаната почивка.

Спящият човек

Ако сте от тези, които обичат да си поспиват, професията на професионалния спящ човек е за вас. Тези спящи хора участват в редица важни научни изследвания или тестове, които се провеждат от NASA. Всяка друга работа може да изглежда като твърде напрегната в сравнение с тази професия по пижама.

снимка: Thinkstock

Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
Vesy ( преди 9 години )
хахах супер! за мен е професията шоколатиер, много обичам шоколад :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар