В рубриката „Свободно време“ често ви срещаме с талантливи художници и фотографи, чиито проекти не само вдъхновяват, но и изумяват. Днес ви показваме поредният омагьосващ проект. Не, това не е Фотошоп, а съвсем истинска кула от камъни и скали, дело на младия художник Майкъл Граб.

Майкъл преоткрива красотата и магията на природата, създавайки зашеметяващи структури от фино балансирани скали, които не се поддават на законите на физиката. Изглежда невъзможно да се подредят по този начин и в същото време да бъдат устойчиви.

Но художникът се занимава от години с този вид ексцентрично изкуство и го е овладял до последното камъче. Майкъл разказва, че най-важно е да се намери първоначалният баланс. Онази скала, която ще послужи за статив на конфигурацията.

Всяка скала има множество малки и големи вдлъбнатини. Когато се вникне внимателно в това да усетиш всяка скала, всеки нейн прорез и специфика, тогава се получават тези интересни красиви кули. За Майкъл това е повече от работа.

Още по темата

По този начин той медитира и е изградил един терапевтичен ритуал. В галерията ни може да разгледате още снимки на негови проекти. Споделяме и кратко видео, което ще разкрие техниката на неговото изкуство.

Снимка: Facebook Gravity Glue