Свободно време

Как да се държите на фирменото коледно парти

Какво е забранено и какво не?

15.12.2017г. / 12 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Декември е месец, в който най-много се забавляваме през годината, не само заради коледните и новогодишни празници, а защото тогава е времето за коледните офис партита. Със спомен за изминалите празненства, очакваме поредното фирмено събитие. Има ли определени правила за поведение и знаем ли как да се държим на фирменото коледно парти? Вижте няколко кратки съвета в следващите редове.

Не водете със себе си неканен гост

Често във фирмените коледни партита съпрузите, гаджетата и приятелите не са включени в списъка с гостите. Важно е да се съобразите с това правило. Ако не сте сигурни дали е удобно да си доведете компания, определено трябва да се допитате предварително.

Така ще избегнете ситуация, в която може не само вие да се почувствате неудобно, но и гостът, който водите със себе си.

Не прекалявайте с консумацията на алкохол

Или поне в присъствието на колегите и шефа. Ако планирате да продължите да се забавлявате след офис партито с ваши приятели, може да си го позволите. Много е лесно да изгубите контрол над емоциите си под въздействието на няколко напитки в повече.

Така рискувате от забавни и приятни да се превърнете в досадни, да попаднете в излагаща ви ситуация и дори да споделите гласно мнения и впечатления за ваши колеги, шефа или компанията, които иначе бихте си спестили.

Шефовете забелязват как се държите и в неформална обстановка, не го забравяйте. Ето защо въздържайте апетита си към алкохолните напитки!

Не си тръгвайте с колега от партито

Да, той е твърде секси и привличането между вас е повече от силно. Добре е да запазите желанията един към друг само за вас. Затова не си тръгвайте заедно от партито. Така давате повод за нежелани клюки по ваш адрес.

Облечете се подходящо

Дори партито да е в неформална обстановка, трябва да внимавате с дрескода. Поне тази вечер забравете за тежкия грим, прозрачните блузи и мини полите. Облечете нещо, в което да изглеждате секси, да ви е удобно, но в същото време да не изглеждате твърде крещящо, кичозно и провокативно.

Не говорете за бизнес

Трудно е да избегнем тази тема, особено в компанията на колега, но опитайте. Вместо за служебните си задължения, говорете за хобита, интереси, пътувания. Водете и поддържайте интересен и вълнуващ разговор.

Фирмените партита са онези моменти, в които можем да се представим пред колегите като личности, да опознаем тях и дори шефа. Фокусирайте се върху позитивните теми.

Не манипулирайте шефа си

Да, всеки иска коледен подарък от шефа под формата на бонус, повишение или по-високо заплащане. Въпреки че сте на едно парти с шефа, той се забавлява, пийнал е няколко напитки, нито времето, нито поводът за вашето събиране са подходящи да преговаряте с него на тези теми. Това може да бъде само във ваш минус.

Свързани статии

Спрете поне за час да гледате телефона си

На парти сте! Вашето фирмено парти! Забравете за социалните мрежи, SMS-ите и се забавлявайте. Бъдете част от събитието, част от момента.

След списъка със забранени неща по време на коледното офис парти трябва да обърнем внимание на това какво е разрешено.

  • Не спирайте да танцувате и да се смеете!
  • Правете снимки, колкото искате!
  • Ако сте на караоке бар, пейте, дори и това да не е силата ви!
  • Изненадайте колеги с викторина с малки награди или късметчета за повече настроение!
  • Снимайте се с Дядо Коледа, ако е някъде наблизо!
  • Обърнете внимание на колегата, който е стеснителен и няма смелостта да стане и да се забавлява!
  • Вземете си компания с вас, ако партито го позволява.
  • Поздравете колегите си и им пожелайте успехи и радост през новата година!
  • Просто се забавлявайте!

Снимка: Thinkstock

Коментирай