Свободно време

Съвременният човек, показан чрез забавни илюстрации (галерия)

Разпознахте ли се в някои от тях?

12.12.2014г. / 16 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: facebook John Holcroft

Снимка: facebook John Holcroft

Забързано ежедневие, стремеж към кариера и успех, алчност, социални мрежи, бърза храна, застоял начин на живот, „щастливо семейство“.... Това е само малка част от света, който ни заобикаля, от живота, който живеем и не искаме да променим.

Какво може да ни накара да се спрем за миг и да погледнем на себе си отстрани. Може би следващите забавни илюстрации ще покажат другото ни лице, такова каквото не можем да видим. Те са дело на британския илюстратор Джон Холкрофт.

Той е работил за BBC, Reader’s Digest, The Guardian, Financial Times. Джон добива популярност не с работата си за тези медии, а със своята креативна и брилянтна сатира, показваща образа на човека в съвремието.

Стилът, в който са нарисувани е базиран на печатните реклами от 50-те години на миналия век. Въпреки старомодния си вид, илюстрациите засягат сериозни проблеми на нашето съвремие, като начина на хранене, екологията, здравеопазването, заседналия и затворен начин на живот, натиска на работното място, „модерното“ поведение в социалните мрежи и други.

Споделяме част от тези брилянтни картини. Разпознахте ли се в някои от тях?

Свързани статии
Коментирай