Свободно време

Всичко, което трябва да знаем за храната и храненето

„Радостта от храненето“ Втора част – Петя Раева

24.01.2015г. / 09 58ч.
Аз жената
Корица: Издателство "Ентусиаст"

Корица: Издателство "Ентусиаст"

На книжния пазар вече е втора част на бързия наръчник за здравословен живот „Радостта от храненето“ от Петя Раева.

С настъпването на всяка нова година идва време на равносметки и лични анализи. В дългия списък от неща, които бихме искали да реализираме през предстоящата година несъмнено е и влизането във форма след дългите празници на веселие и угощение. Но как да постигнем това по най-бързия, здравословен и ефективен начин без да подлагаме организма си на стрес?

С всеки екземпляр от книгата читателите ще получат специален подарък. Без да има амбицията да замества лекарски предписания, книгата предлага всичко онова, което трябва да знаем за храната и храненето, ако искаме да водим здравословен начин на живот. Основна тема в книгата са жизнените и смъртоносните сили на храната и водата. Наръчникът разкрива любопитни факти за качествата на храните и течностите, които приемаме, свойствата на някой важни съставки, приложими в популярната линия New green line, мотивацията по пътя към добро здраве и хранене, както и за това как храната въздейства върху човешкия организъм и връзката между начина на хранене и болестите.

След като прилага на практика своите методи и отслабва с 30 кг, Петя Раева разкрива своята „малка тайна“ за изграждане и поддържане на мечтаното тяло – четири основни принципа по пътя към здравия дух и здравото тяло. От „Радостта от храненето“ читателите ще научат повече за индекса на телесната маса, за видовете хормони и въздействието им върху организма, за контрола върху глада, за видовете, причините и последиците от затлъстяването, за влиянието на цветовете, за начина на хранене и характера на човек според кръвната му група, както и за видовете вода и силата и значимостта й върху здравето. Авторката разглежда и някои от най-популярните и актуални методи на отслабване, като анализира положителните и отрицателните страни на прилагането им и посочва неизвестни досега факти за тях.

В „Радостта от храненето“ храненето е удоволствие, желаната физическа форма – постижима, а лишенията, свързани с любимите храни – мираж. Препоръките и методите в книгата са подкрепени с любопитни факти и примери, които, наред с малките трикове за добро здраве и хранене и личната мотивация, са трамплинът към ефективното постигане на мечтаната форма. „Никакъв външен фактор няма да ни създаде чувство за щастие. Или ако го направи – то ще е само временно. Важното е да се обърнем към себе си и да полагаме грижи както за духовните си потребности, така и за тялото си. Двете вървят ръка за ръка“, споделя авторката.

„Радостта от храненето“ представя личната философия за храненето на Петя Раева, доказвайки, че пътешествието в света на храните може да носи наслада без да оказва отрицателно влияние. В тази „политика“ няма диети, има система на хранене.

Премиерата на книгата ще се състои на 28 януари 2015 г., сряда, от 21,00 ч. в пиано бар „Камино“.

За Петя Раева:

Петя Раева е родена през 1976 г. в Пловдив. Тя е български политик, народен представител от парламентарната група на Движението за права и свободи в 41-то и 42-то Народно събрание.

Първата й книга „Радостта от храненето“ се радва на огромен успех!

Откъс:

Любов е моето определение на отношението, което човек може да изпитва към себе си, към душата си и тялото си. Любов не е само определението на влечението ни към друг човек. Любовта е това, което ни прави завършени. Не приравнявам любовта със себелюбието. Но да обичаш това, което си, и целта на живота ти да е да се усъвършенстваш и да се раздаваш – е пътят, който аз съм избрала. Много често хората, с които се срещам, ми задават въпроса: “Каква е тайната на успеха?“ Отговорът е прост и за съжаление доста неразбираем: Да видиш себе си като едно прекрасно творение (независимо колко килограма е), което се движи в пространството и общува, дава и приема любов с околните и природата и подчинява живота си на красотата – това за мен е средството да постигам мир в душата си и красива форма на тялото си. Основната причина да сме дебели (или да си мислим, че сме дебели), да се чувстваме грозни, да си мислим, че никой не ни обича, да нервничим, че животът ни не е такъв, какъвто искаме, че човекът до нас не е това, което сме си представяли, че децата ни не са тези, които ни подхождат, е проста: Неосъзнато мразим себе си и живота си! И най-лесният начин да се накажем е да се натъпчем с нещо вкусно или да прекалим с алкохола. Да изпитаме моментно облекчение и забрава и след малко да продължим да се мразим за стореното, да се самообвиняваме за малодушието си и да изпитваме злоба към лошо раздадените ни карти от живота. И всичко това да избива в агресия към себе си и околните.
Откакто съм слаба, установих много пряка зависимост между това как се чувствам и как изглеждам. Отношението на хората към мен не се е променило (с малки изключения, свързани най-вече с похотливи погледи). Семейството ми се влияе главно от настроението и излъчването ми, а не от килограмите. Приятелите ми са същите и за тях аз съм си просто Петя. Колегите ме възприемат основно според работата ми. Срещите ми с хората протичат лъчезарно и независимо колко трудно се живее в България, намираме искрица радост. И външният ми вид за мен съществува само в огледалото. Доволна съм от това как промених външността си най-вече затова, че промених отношението към себе си. Смятам, че както се грижим за душата си, така трябва да се грижим и за тялото си. Моят живот е подчинен на баланса както в мислите, така и в храненето.
Сама се грижа за всичко в живота си – да отглеждам и възпитавам сина си, да нахраня и разходя кучето си, да направя приемен ден, да платя сметките за тока и газта, да отида навреме на среща, да изслушам проблемите на много хора и да се опитам да помогна, да почистя калните маратонки на сина ми, да заредя и измия колата, да участвам в извънредни комисии за проблемите и решенията на актуални въпроси, да си зашия копчето на сакото, да изгладя ризата на сина ми за училище, да му приготвя закуска, да преодолея сутрешния трафик и нервните изблици на всички шофьори и междувременно да напазарувам, преди да затворят супермаркета.
Познато ли ви е? Живот на един нормален и натоварен българин, който не е по-различен от този на всеки динамичен човек. Но има една тайна, която ми дава сили и удоволствие от този натоварен и отговорен живот. Тайната е в любовта към живота – голяма част от тази любов пренесох в храненето и приготвянето на храната. Това за мен беше ключът за постигането на успех навсякъде. Ще ви предложа едно приятно изживяване към чудесния вкус и съставки на храната и нейното приготвяне и най-вече към радостта от храненето. Ще ви предложа пътуване в света на водата – прекрасна и уникална, което се надявам да ви е полезно и забавно.

На книжния пазар от 7 януари 2015 г.
Обем: 236 стр.
Издателство: „Ентусиаст“
ISBN: 978-619-164-145-1
Корична цена: 12 лв.

Прочетете още:

Коментирай