Свободно време

Защо щастливите хора печелят повече предложения за работа?

Вижте как позитивната енергия работи във ваша полза

02.02.2015г. / 14 46ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Неслучайно хората казват, че на веселите и щастливите хора, които излъчват позитивна енергия, им е по-лесно да си намерят работа. Това е абсолютен факт.

Много проучвания по темата са доказали това твърдение. Щастливите хора са по-продуктивни, по-общителни и шансовете им за създаване на връзки, които да им служат в бъдеще, са по-големи.

Ето някои от причините щастливците по душа да получават повече и по-добри предложения за професионална кариера!

Хората се чувстват комфортно около тях

Много е важно какво е излъчването на човека. За работната среда е от голямо значение да усещаш комфорт. Ето защо позитивните хора получават повече предложения за работа и повишение – те просто привличат вниманието на околните и то по приветлив начин.

Хората следват техните препоръки

Когато видиш весел и доволен от живота си човек, някак инстинктивно започваш да се стремиш да последваш неговия пример. Негативизмът е състояние, което никой не приветства. Той по-скоро отблъсква, отколкото да привлича вниманието.

Хората искат да се свържат с тях

Щастливите хора са много по-предпочитани за комуникация, отколкото вечно тъжните, мрачните и негативните. Веселяците получават имейли, обаждания, съобщения непрекъснато. Хората някак спонтанно се сещат за тях и инициират общуване.

Свързани статии

Хората черпят енергия от щастливците

Сещате се, че има хора, от чиято позитивна енергия се зареждате. Общуването с тях ви дава позитивизъм и добро настроение. Винаги е приятно да имаш в обкръжението си един такъв щастлив и весел човек, от чийто пример да взимаш поука.

Те са склонни да работят повече

Щастливите хора получават повече предложения за работа, защото те по-често демонстрират готовност да работят неуморно и съвестно. Освен това, много по-вероятно е един щастлив човек да обича работата си и да е доволен от нея, щом изглежда весел.

Това дава повод на работодателите да смятат, че наемайки такъв човек, няма да сбъркат.

Коментирай