Свободно време

10 любопитни факта за женския оргазъм

Тера инкогнита за много мъже

13.02.2015г. / 16 27ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

6. Жените, които експериментират в леглото, достигат по-често до оргазъм

Ако имате проблеми с оргазма, помислете за разнообразяване на любовната игра. Редуване на позите, включване на забавни секс играчки, гледане на горещи филми – всичко би могло да помогне. Изберете вашия начин.

7. Сексуалното самочувствие на жената се отразява на нейните оргазми

Колкото по-ниско е самочувствието, толкова по-трудно човек се отпуска в леглото. Това неминуемо се отразява върху сексуалното изпълнение и крайната цел – насладата. Важно е да започнете да обичате себе си, за да може тялото ви да ви се отплати с незабравим оргазъм.

Свързани статии

8. Съществува така наречената „пропаст“ в оргазма

Тя се случва, когато мъжете си мислят, че партньорките им са достигнали до оргазъм, но всъщност жените признават, че не са. Това се поправя лесно чрез обсъждане на нещата, които харесваме в леглото.

9. В редки случаи до оргазъм може да се достигне и без генитална стимулация

Всички сме чували за жени, които достигат до оргазъм, карайки колело, возейки се в друсащо превозно средство, каквото е влакът и още много други примери.

Причината за спонтанните оргазми по време на различни дейности е двойното увеличение на притока на кръв към половите органи. Той улеснява стимулацията на гениталиите от сравнително по-леки дразнители от външната среда, за разлика от същинския полов акт.

10. За повечето жени оргазмът отнема известно време

На много жени им отнема доста време, докато достигнат оргазъм, за разлика от техните партньори. Това е напълно нормално, защото се дължи на анатомията.

Статистически, на жените им трябват средно около 20 минути сексуална активност, за да достигнат до оргазъм. За съжаление, често мъжете не успяват да удържат фронта толкова дълго.

Коментирай