Свободно време

Запознайте се с най-големия заек на света!

Няма да повярвате каква е дължината му!

09.04.2015г. / 16 03ч.
Илияна Николова
Снимка: BoredPanda

Снимка: BoredPanda

Когато се спомене заек, най-нормалната човешка реакция е да се сетим за малко, сладко и пухкаво същество с дълги уши и мърдащо носле.

Свързани статии

Да, обикновено зайчетата са малки скачащи животни. Но има един заек, който далече е надминал представите за понятието „малък“.

Запознайте се с Дариус – най-големият заек на света!

Дариус е дълъг 1,3 метра и тежи 22,2 кг! Той е не просто голям, а огромен за вида си!

Не само Дариус е истинско чудо. Той вече си има конкурент за титлата „Най-голям заек на света“. Неговият син Джеф показва данни да настигне баща си по размери, дори да го надмине.

Джеф е на около 6 месеца и вече е достигнал завидната дължина от 1,1 метра, така че собственичката му Анет Едуардс очаква той да надмине баща си.

Всъщност, истината е, че двамата дългоушковци са представители на породата зайци Континентален гигант. Тази порода е била създадена за продукция на месо, но днес е ценена като интелигентна и любяща, даваща чудесни домашни любимци.

Като се има предвид размерът на зайците, те биха били предизвикателство за стопаните си, защото заемат място за спане, колкото за голямо куче, а не просто заешка хралупка.

Зайците от семейство Едуардс ядат огромното количество от 2000 моркова и 700 ябълки годишно, както и специални заешки храни, възлизащи на сумата от 5000 паунда.

Снимки: BoredPanda

Коментирай