Свободно време

Притча за тежката чаша

Винаги се стремете да се освобождавате от товара, защото животът е хубав

24.04.2015г. / 18 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Стресът е най-големият враг на здравето. Въпреки че често чуваме за различни техники за справяне с моментите на напрежение и стрес, сякаш често забравяме за ценните съвети.

Крайният резултат никога не е положителен, защото ние сме дали превес на напрежението, а сме забравили да се радваме на живота около нас.

Следващата поучителна история ще ви напомни защо е добре всеки ден да елиминирате стреса.

Притча за тежката чаша

В един университет професор изнасял лекция пред своите студенти за това как да се справят със стреса. Той вдигнал чаша с вода и попитал: Колко тежи според вас тази чаша?

Отговорите на студентите варирали между 20 и 500 грама.

– Абсолютното тегло няма никакво значение. – казал професорът. Зависи колко дълго държите чашата. Ако е за минута, няма проблем. Ако е за час, ще усетите болка в ръката. Ако е за ден, ще трябва да извикате бърза помощ. Теглото не се променя. Но колкото по-дълго я държите, толкова повече ще ви тежи тя. Ако носим товара си непрекъснато, рано или късно няма да имаме нужните сили да продължим, защото той става непоносимо тежък. Тогава ще трябва да оставим чашата за малко и да си починем, преди да я вдигнем отново.

Свързани статии

Ето защо когато се връщате от работа, оставете товара и не го носете със себе си у дома. На следващия ден може да го вдигнете пак. Независимо от товара, който носите, трябва да го оставяте, когато можете.

Вдигнете го отново, когато сте си починали. Винаги се стремете да се освобождавате от товара, защото животът е хубав!

Коментирай