Свободно време

Дафне Селф – най-старият модел в света (галерия)

За женската красота няма възраст

24.04.2015г. / 08 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: facebook Daphne Selfe - Model

Снимка: facebook Daphne Selfe - Model

За женската красота няма възраст. Представяме ви най-стария модел в света – Дафне Селф. Прекрасната дама е на 86 години и все още се радва на много модни ангажименти.

Нейната британска красота и магнетично излъчване са били на кориците на едни от най-известните списания за мода, като Vogue, Harper's Bazaar, Vanity Fair и други.

Кариерата й на модел започва през 1948 година, когато тя е на 16-годишна възраст. Оттогава тя позира с пуснати коси и широко отворен поглед. Споделя, че нейните родители са „виновни“ за продължителността на кариерата й. „Моите родители ми дадоха добри гени и здраве, а аз винаги съм се хранела разумно.“

Един от последните й модни ангажименти е за новия съвместен проект на Vans и & Other Stories, в който Дафне е основна звезда, заедно с 60 години по-млада колежка.

Свързани статии

Нейните красота и младежки дух няма как да не бъдат забелязани. Колекцията от спортни обувки е допълнена и от специална колекция с дрехи в класически линии със закачлив принт на точки. Дафне Селф не само е една от най-красивите жени в модния бизнес, но и една от най-смелите. В галерията ни може да разгледате още нейни снимки.

Снимки: Tumblr

Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 8 години )
Браво на нея! Какво лошо има да продължава да работи щом има сили и желание? Пък и кой е казал, че модата и дрехите са само за младите жени. След като и възрастните жени носят такива дрехи и искат да изглеждат добре, защо да няма и модели, които да са на тяхната възраст?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време