Свободно време

Звезди учат хората на екозанаяти по време на GoBIO фестивал 2015

Атрактивни уъркшопове, екоработилници, лекции

15.05.2015г. / 11 02ч.
Аз жената
Звезди учат хората на екозанаяти по време на GoBIO фестивал 2015

Виктория Терзийска (Мастило), Дидо от D2, Мария Грънчарова, Ваня Щерева, Яна Грудева, Константина Живова и Тео Койчинов са звездите, които ще вземат участие в тазгодишния GoBIO фестивал.

Най-зеленият фестивал ще се проведе на 17 май, неделя, от 10:00 до 18:00 часа в столичния комплекс Макси с адрес бул. „Симеоновско шосе“ 110.

Популярните личности ще застанат начело на атрактивни екоработилнички от 13:00 ч., и ще демонстрират на присъстващите най-различни занаяти и тънкости от сферата на природосъобразния начин на живот: печене на хрупкав домашен хляб, приготвяне на домашна козметика и биодесерти, подбор и декорация на камъни според философията фън шуй, изработване на бижута, освежаване и „връщане към живота“ на старите вещи.

Тези и много други атрактивни уъркшопове ще бъдат разположени в специалната експо-зона на фестивала. В нея посетителите на GoBIO фестивал ще могат да разгледат и множество специализирани щандове, които ще предлагат разнообразни стоки и услуги, свързани с хармоничния и здравословен начин на живот.

Паралелно с дейността на екоработилниците, в рамките на GoBIO фестивал 2015 ще се проведе и дискусионен форум, по време на който редица изтъкнати специалисти от областта на здравословното хранене, балансирания живот и алтернативната медицина, ще запознаят публиката с най-новото и интересното от тези сфери. Темите тази година са „Натуралната, био и веган козметиката за хората и за дома“ с лектор д-р Светла Николова, „Може ли истинската храна да ни разболява?“ на Надя Петрова, „Хранене за алкално-киселинен баланс“ с водещи лекцията д-р Райна Стоянова и Албена Тонкин, „Модерният човек – баланс в храната и живота“ с Магдалена Пашова и „Хомеопатия в ежедневието – как да си помогнем при стрес и често срещани заболявания“ с лектор д-р Мариян Иванов.

Освен всичко това, публиката ще получи възможността да се докосне до практическите фундаменти на редица спортни практики като йога, пилатес & fit ball, комбат екстрийм, инсанити, тай чи и зумба, както и да усвои някои полезни практики за приготвяне на натурална храна и биокозметика.

За най-малките пък е предвиден специален детски кът с куклен театър и много изненади. Константина Живова пък ще покаже на всички родители как лесно да приучат своите малчугани да хапват плодове и зеленчуци на специалния Карвинг за деца.

Входът за GoBio фестивал е свободен. Предварителна регистрация има само за лекционните и спортните модули, защото имат определен капацитет. Можете да се запишете предварително на www.festival.gobio.bg. Очакват Ви и страхотни награди и изненади:
– Уикенд за двама в луксозен апартамент в екокомплекс „Моравско село“
– Слънчеви очила KWIAT
– Биопродукти от Zdravosloven.com
– Козметичен комплект от AHAVA
– Вкусна кошница от Orsetti

Програма

Лекции
10:30 – 11:30 ч. – Д-р Светла Николова: Натурална, био и веган козметика за хората и за дома
12:00 – 13:00 ч. – Надя Петрова: Може ли истинската храна да ни разболява?
13:00 – 14:00 ч. – Почивка
14:00 – 15:00 ч. – Д-р Райна Стоянова и Албена Тонкин: Хранене за алкално-киселинен баланс
15:30 – 16:30 ч. – Магдалена Пашова: Модерният човек – баланс в храната и живота
17:00 – 18:00 ч. – Д-р Мариян Иванов: Хомеопатия в ежедневието – как да си помогнем при стрес и често срещани заболявания

Екоработилнички
Приготвяне на домашен хляб с квас
Изработка на бижута
Нов живот на старите вещи
Вкусни веган десерти
Домашна козметика
Фън шуй оргонити

Биобазар • Био храни и напитки
Натурална козметика и стоки за дома
Сертифицирани хранителни добавки и витамини
Безплатни прегледи и консултации с препоръчани от нас специалисти

Спорт
09:30 – 10:30 ч. – Ива Благоева: Йога
11:00 – 12:00 ч. – Иван Германов: Инсанити за всички
12:00 – 13:00 ч. – Наташа Радуканова: Канго джъмпс
13:00 – 13:30 ч. – Почивка
13:30 – 14:15 ч. – Дафинка Зарева: Тай чи
14:30 – 15:30 ч. – Диляна Костова: Пилатес & Fit Ball
16:00 – 17:00 ч. – Мартин Гаджев: Комбат екстрийм
17:30 – 18:30 ч. – Рамон Мартинес: Зумба

Детски кът
• Карвинг за деца
Театър за деца от 3 г. до 10 г. „Магазинче за цветове“ – от 11:30

Организатор на събитието е българското списание за здраве и хармония GoBio (www.gobio.bg). Изданието вече спечели доверието на своите читатели, а в момента е съорганизатор на Българските зелени награди 2015.

Коментирай