Свободно време

Вълнуваща почивка в Йоздере

Слънчеви и красиви спомени от съседна Турция

22.05.2015г. / 16 22ч.
Михаела Лазарова
Снимка: личен архив

Снимка: личен архив

„Всички пътувания имат тайни дестинации, за които пътешественикът не подозира“. – Мартин Бубър

Започваме своя вълнуващ разказ с вдъхновяващ цитат, който ни напомня, че светът ни очаква и ние не бива да спираме да мечтаем за красиви и екзотични места.

Преди дни екипът ни направи вълнуващо пътуване до съседна Турция, което ни зареди с много красота и вдъхновение. Това, което успяхме да видим, заслужава да бъде споделено.

И така, стегнахме куфарите и тръгнахме на път, водени от екип професионалисти от туристическа агенция „Аполо“. Копнеехме да посетим място, което досега бе непознато за нас, ето защо избрахме района Йоздере.

Йоздере е тихо ваканционно селище, намиращо се в провинция Измир, на брега на Егейско море с население около 13500 души.

Настанихме се в хотел Notion Kesre Beach Resort, който е категория четири звезди. Избрахме този хотел, защото тази година за първи път той ще посрещне своите гости, за да им предложи едно незабравимо летуване.

Също така предлага една фиксирана цена за периода 5 юни - 11 септември, което означава, че в рамките на няколко месеца можем да се върнем отново тук, за още една вълнуваща ваканция.

Хотелът е разположен на 5 км от Йоздере, на 30 км от Кушадасъ, на 40 км от летище Измир. Всеки турист, който иска да разгледа улиците на Йоздере може да го направи, взимайки маршрутно такси, което ежедневно спира в близост до хотела.

От разговор с мениджъра разбираме, че Notion Kesre е отворил врати в първите дни на месец май. Посрещат ни с много усмивки, перфектно изстуден сок от нар и традиционния за Турция локум.

Бързаме да се настаним, защото слънчевото време ни кани да релаксираме с коктейл в ръка край басейна. Стаите са просторни, има всички удобства, като мини бар, Wi-Fi, сейф, а магнетичните тюркоазени цветове и характерната орнаментика, засилват още повече екзотиката наречена Турция.

Не забравяме да вземем и плажното масло със себе си и преди да сме успели да изразим своите емоции, пред нас се разкри невероятна гледка.

Два басейна за възрастни, детски басейн с ролба, бар с ледени напитки и приятна музика, а в близост до всичко това и тенискорт. Красивата растителност и палмите ни карат да забравим за всичко.

Дървеното мостче, което виждате ви отвежда до плажа на хотела, където може да поплувате в кристалните води на Егейско море, да се позабавлявате с водни спортове или да съберете камъчета по брега за спомен.

Следобедът ни мина повече от добре. Събрахме слънчев тен, но в програмата ни имаше и свободно място за релаксиращи терапии, като сауна, турска и парна баня.

Но с това релаксът съвсем не свършва.

Тези от вас, които предпочитат балийски масаж, масаж с топли камъни, шиатцу масаж и други разкрасяващи процедури, могат да си доставят това удоволствие за сетивата, докато децата се забавляват в мини клуба или на специално изградената за тях детска площадка.

Базата на хотела предлага на двойки с деца много забавления, вътрешен басейн, а ако планирате бизнес пътуване, на разположение има и конферентни зали.

Ако почивката ви включва повече активности, отделете си достатъчно време за плажен волейбол, аеробика, водна гимнастика, баскетбол, волейбол, тенис на корт или фитнес, които са безплатни за гостите.

Турция е известна не само с красивата природа, но и с невероятната си кухня. Сиропирани сладкиши, изкусителни баклави, екзотични салати, традиционни ястия, както и интернационална кухня, предлага All Inclusive базата, а също така и А-ла-карт ресторант или да посетите снек ресторанта.

Опитахме от всичко, а залезът изпратихме с още нещо характерно за турската култура – ароматна чаша чай, приготвен с много внимание. Вечерта бе лятна, а ние можехме да изберем от анимация край басейна, приятни разговори в лоби бара или да се отдадем на танци в нощния клуб.

В полунощ завършвахме своя кратък пътепис, защото на сутринта ни очакваше ново пътуване, за което ще ви разкажем в близките дни.

Снимки: личен архив, notionkesrebeach.com.tr

Коментирай