Свободно време

Рут Колева: Мечтая да живея отново в Азия

Открита, позитивна и неподправена личност

16.06.2015г. / 17 42ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Диляна Флорентин

Снимка: Диляна Флорентин

Тя е различна. И не само защото е най-влиятелната българска певица в социалните мрежи, има изключителен усет към модата, а защото всеки проект, с който се заеме я прави още по-специална. Рут Колева! Една млада дама, която живее в динамиката на времето и музиката, влюбена в пътешествията и в Азия.

Любовта й към изкуството се заражда още в ранното и детство. На 15-годишна възраст подписва договор с мениджъра Джо Флетчър и заминава за САЩ, където записва първите си песни. Учила е медии и комуникации в Утрехт, Холандия и в Hollywood Pop Academy в Лос Анджелис, след като печели стипендия от фондацията на Стиви Уондър.

През 2011 излиза нейният дебютен албум „Within Whispers“, две години по-късно през 2013 в Япония излиза албумът й „Future Sweet“ EP, като същата година излиза и вторият албум, озаглавен „RUTH“. Има редица номинации, награди и успешни концерти не само у нас, но и в чужбина.

Снимка: Михаил Наков

Наблюдаваме Рут като артист от дълго време. Когато искаме да слушаме соул или R'N'B си пускаме нейната музика, защото получаваме това, от което се нуждаем – презареждане, вдъхновение и смисъл да мечтаем.

Знаехме, че е различна, но преди месеци на едно събитие свързано с това как се става известен в социалните мрежи, тя успя истински да ни спечели. Гледахме я от задните редове в малката библиотека, в която се провеждаше събитието.

Рядко срещана открита, позитивна и неподправена личност. Още тогава разбрахме, че един ден ще направим интервю с нея и този ден дойде. Представяме ви Рут.

В какво настроение те откриваме?

Леко стресово, но такъв е периодът. Това ме прави мотивирана.

Прави впечатление, че си доста активна във Фейсбук. Преди дни дори получи приз, който те поставя в класацията на 50-те най-влиятелни българи в социалната мрежа. Това ли е твоят начин за комуникация с твоите почитатели и как се става влиятелна личност в социалните мрежи?

Не знам как се става влиятелна личност, но когато човек има позиция и я изказва, това винаги прави впечатление. Обичам да комуникирам с хората най-вече на живо, социалните мрежи са просто заместител.

Къде и как ще прекараш лятото? Повече ще почиваш или ще съчетаеш работата с ангажиментите?

Това лято е само работа, след месец заминавам за Лос Анджелис да записвам новия си албум. Ако имам време за малко ми се иска да отскоча до Гърция, ходим там на остров Лимнос, невероятно е.

Снимка: Стефан Василев за WRCKLSS

Разкажи ни малко повече за последния албум, който издаде.

Последният който пуснах, бе записан в Амстердам с топмузиканти от Англия и Холандия, голям принос за музиката има и Рейчъл Роу, с която от години работим заедно. Албумът постигна големи продажби в Япония, САЩ и Европа, и дори получих награда за най-добра певица в Япония. Най големият момент за мен бе, когато Марк Ронсън написа в Туитър, че албумът е невероятен. Това беше най-голямото щастие.

След незабравимия музикален проект в зала „България“ със Софийска филхармония (където представи и своя последен албум), а преди дни и съвместната ти изява с Белослава на „София Моно“, планираш ли нещо ново в тази посока в близките месеци?

Планираме няколко доста големи неща, наесен с Карандила ще представим един проект в Зала 3 на НДК, а на 18 март 2016 имам концерт-спектакъл в Зала 1, където ще имам невероятни гости.

Снимка: Личен архив

Концертът със Софийската филхармония е твоя сбъдната мечта. За какви други музикални проекти мечтаеш?

Искам да продължавам да се развивам в тази насока, и се надявам да имам повече международни изяви тази година.

На 15 юли Лорин Хил ще пее за първи път в България, а публиката ще бъде посрещната най-напред от твоята музика. Какво очакваш от това събитие, какво искаш да си кажеш с Лорин?

Тя е един от моите идоли, и единственото което искам да й кажа, защото не искам да я безпокоя, е да и благодаря за вдъхновението за музиката й.

Коментирай
2 rate up comment 4 rate down comment
Вася ( преди 8 години )
Свободно време