Свободно време

Защо всеки трябва да си има дневник

Ще запазите значимите събития завинаги

07.07.2015г. / 16 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Водите ли си дневник? Може тази идея да ви се струва глупава, но воденето на хартиен, електронен дневник или просто писането от време на време, може да има много положителни страни. Писането е акт, който помага да интегрираме ума, тялото и душата. Ето защо споделяме няколко добри причини да го превърнете във ваше хоби още от днес.

Добър начин да изразявате чувствата си

Създаването на личен дневник или просто записването на случки, преживявания, ще ви даде време и пространство да изразите вашите емоции и чувства. Ако често се чувствате като в рамка, трудно ви е да говорите с любимия човек, писането е добра практика, която ще ви помогне да си дадете свобода на изразяването.

Някои хора изразяват себе си по-добре пишейки. Ако мислите, че написването на писмо на партньора е добра идея, направете го.

Ще запазите значимите събития завинаги

В живота ни има толкова много значими събития. След всяка такава положителна емоция намерете време само за себе си. Заобиколете се от красота на някое тихо място и запишете събитието от вашия живот. Така след време може да прелиствате страниците и да си спомняте за хубавите моменти, дори да ги споделите с вашите близки.

Писането е страст

Ако писането е нещото, което обичате да правите, тогава не губете време, а отделяйте повече минути за вашето хоби. Това ще ви мотивира, вдъхнови, ще ви накара да се чувствате значими.

Хвърля светлина върху истината, която сте търсили

Когато записвате някакви големи и значими за вас истории, между редовете ще видите истината, отговорите на много въпроси, които иначе ви убягват.

Свързани статии

Вместо да размишлявате с часове по даден казус, запишете го. Така ще бъдете много по-добри анализатори.

Ще се научите да отделяте истинската си същност от вътрешния си критик

Във всеки от нас има по един вътрешен критик. Писането ще ви помогне да отделите себе си от вашата критичност. Да споделите мислите и чувствата си, без да изпитвате угризения. Да приемете по-лесно грешките, които сте допуснали и да намерите начин да се справите с тях. Писането е трансформация на самия Аз.

Снимка: istock

Коментирай
Здраве и красота