Свободно време

От какво трябва да се откажем, когато навършим 30?

Спрете да мислите, че най-хубавите ви години са вече зад гърба ви

10.08.2015г. / 13 47ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На всеки рожден ден, първата мисъл, която ни минава е, че добавяме още една година към живота си.

Правим равносметка за постигнатото, забравяйки за това, което ни очаква. Има неща, от които е време да се откажем, особено ако вече сме навършили 30. Вижте кои.

Избягвайте да работите работа, която не ви харесва

Без значение колко е висока заплатата ви и от колко години заемате длъжност на това работно място, не правете компромис със себе си и не се оставяйте на инертността. Прегърнете промяната и потърсете работа, която ще ви носи, не само добри доходи, но и радост, вдъхновение, перспективи за развитие. Направете тази промяна сега, а не след 5 или 10 години. 

Спрете да се отказвате от мечтите си

Не са малко тези, които наближили или вече прехвърлили 30 казват, че вече е късно да осъществят някои от големите си мечти. За мечтите няма време, възраст или поне за повечето.

Знаете ли колко големи постижения и идеи са създадени от хора над 30-годишна възраст? Затова дерзайте и завладейте света!

Спрете да мислите, че най-хубавите ви години са вече зад гърба ви

Всяка възраст ви дава възможност да постигате успехи, стига вие да го поискате. През 20 - те си години лудувахте по партита и нямахте кой знае какви планове за живота. Бяха хубави години. През 30 - те си години имате повече мъдрост, хъс за развитие и неограничен потенциал. Направете тези години още по-хубави. Всичко е в ума ви. 

Спрете да се притеснявате за хорското мнение

В природата на всеки от нас е заложено да иска да бъде харесван. Тъй като всеки има мнение ще има много хора, които ще ви харесват, ще ви се възхищават, но ще срещнете й такива, на които няма да допаднете. И това е нормално. 

Понякога взимаме под внимание чуждите думи и това може да ни подейства не градивно, а разрушително. Затова не се задълбочавайте толкова в мнението на околните за вас. Искате да промените нещо в себе си – направете го! Искате да смените работата си – направете го! Искате да осъществите някоя луда мечта – направете го!  

Откажете се от лошите навици

Всеки има лоши навици. Когато сме на 20, ние ги приемаме като нещо нормално. Вече навършили 30 разбираме, че е дошъл момента да се разделим с тях. Преоткрийте себе си. Дайте си нов старт, започвайки начисто. Спортувайте, намалете алкохола, хранете се здравословно и не на последно място - откажете тютюнопушенето.

По материали от: lifehack.org

Снимка: istock

Коментирай