Свободно време

Цитати от Паулу Коелю

Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства

13.09.2015г. / 12 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Паулу Коелю е бразилски писател, роден на 24 август 1947 г. в Рио де Жанейро. Още от ранно детство се заражда неговата любов към писането и литературата. За съжаление неговите родители не одобрявали вдъхновенията му. Именно това кара бъдещият писател да се отдалечи от семейството си. Коелю става непостоянен, развива бунтарски дух.

Поведението му бива прието по грешен начин от близките му и те го изпращат в клиника за душевно болни. Това не пречупва силния му дух и той продължава да твори и пише.

Днес едни от най-известните му произведения, които са и любими на милионите му почитатели по света са „Дневникът на един маг“, „Алхимикът“, „Брида“, „Единайсет минути“ и други. Споделяме някои красиви цитати от Паулу Коелю, които ще дадат повече смисъл на живота ви.

Най-добрият войн е този, който успее да превърне врага в приятел.

Има само едно нещо, което прави мечтата невъзможна за постигане – страхът от провал.

„За пръв път осъзнавам, че причината ми за всичките ми предишни разочарования във връзките и браковете ми е била не в жените, които съм познавал, а в собствената ми неудовлетвореност. Единствено Естер прозря, че за да достигна до нея, трябва най-напред да достигна до самия себе си. От осем години сме заедно, смятам, че тя е жената на живота ми, и въпреки че понякога (доста често) се влюбвам в други жени, които срещам по пътя си, нито за миг не ми е минавала мисълта за развод. Никога не питам дали тя знае за извънбрачните ми авантюри, а и тя никога не споменава нищо по този въпрос.“ – цитат от книгата „Захир“

Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства.

Някои книги ни карат да мечтаем, други ни връщат в действителността.

Съществуват два вида глупаци — едните се отказват да направят нещо, защото са били заплашени, а другите мислят, че заплашвайки ще постигнат нещо.

Това което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си.

„Видях, че самотата е по-силна, когато се опитваме да се борим с нея, и отслабва, когато просто не й обръщаме внимание.“ – цитат от книгата „Вещицата от Портобело

Когато всички дни станат еднакви, това означава, че хората са престанали да забелязват хубавите неща в живота, докато слънцето върви по небосклона.

Свързани статии

Страхът от страданието е по-лош, отколкото самото страдание. Сърцето никога не страда, когато търси мечтите си, защото всеки миг на търсене е миг на среща с Бога и с Вечността.

„Когато често се срещаме с дадени хора, те стават част от живота ни. И като станат част от живота ни, започват да се опитват да го променят. И се сърдят, когато не правим това, което те изискват от нас. Понеже всеки си мисли, че знае как другият трябва да живее живота си, но всъщност никой не знае как трябва да живее своя собствен.“- цитат от книгата „Алхимикът“

Ако мислиш, че рискът е опасен, опитай еднообразието – то е смъртоносно.

Ти си онова, което вярваш, че си.

Снимка: istock

Коментирай
2 rate up comment 2 rate down comment
rada ( преди 8 години )
Не съм съгласна с цитата "Ти си онова, което вярваш, че си". Свидетели сме на много мислещи се за "богове"..... много е важна реалната преценка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време