Транссексуалността винаги е била и вероятно още дълго ще е тема табу. Колкото и модерно общество да сме, някои теми винаги остават в периферията на допустимото, общоприетото и „нормалното“.

Едно момче обаче доказва, че свободата на духа не може да бъде притисната от тези социални рамки.

Джейми Рейнс се ражда като момиче, но никога не се е чувствал като такова. Когато го погледнете и видите днешния му външен вид, никога няма да допуснете, че някога е имал женско лице и тяло.

Джейми преминава курс на хормонално лечение в продължение на 3 години. Той взима определени дози тестостерон, за да превърне тялото си постепенно в типично мъжко с нормалните за него форми и окосмяване.

Дори лицето на Джейми започва да става изцяло мъжко, появява се брада и характерни за мъжете отличителни черти.

„Преди не ми харесваше да се гледам в огледалото преди да започна да взимам тестостерон. Сега съм щастлив с това, което виждам“, признава Рейнс. Неговата драматична история е разказана в огромна колекция от селфита, които показват плавната трансформация на Джейми.

Още по темата

Джейми признава още, че най-ранният му спомен за това, че всъщност е мъж е, когато е бил само на 4 години. Той осъзнал, че е различен и че външният му вид няма нищо общо с душевното му самоусещане.

Най-лошото е, че е усещал и разлика между себе си и останалите момчета. Бил е някъде по средата, търсейки себе си през детските и тийнейджърските си години, когато съзнанието още се формира, а в неговия случай – търси себе си под грешната „обвивка“.

Известно време след започването на терапията лицето на Джейми започва да се издължава и да приема мъжка форма. Скоро се появява и брада.

Днес Джейми е щастлив със своята приятелка Шааба. Не става ясно обаче дали се е подложил на операция за корекция на половите органи и белези.

Цялата трансформация на Джейми вижте в галерията.

Снимки: BoredPanda; Tumblr; Youtube