Свободно време

Красиви кукли на невероятни жени (галерия)

Един вдъхновяващ проект

24.10.2015г. / 10 00ч.
Михаела Лазарова
Снимки: boredpanda.com

Снимки: boredpanda.com

Куклите са може би едни от играчките, които пазим цял живот. Те ни навяват приятни спомени за отминалото детство, припомнят ни за сбъднати мечти и необикновени моменти. Попаднахме на един креативен проект на художничката Wendy Tsao, която е създала невероятна серия от кукли.

Според нея играчките могат да въздействат върху нечия идентичност или в случая тази на децата. Като майка и творец тя приема, че играчките трябва да бъдат източник на утеха, гордост, радост, да носят смисъл за децата и дори за нас възрастните.

Свързани статии

Ето защо тя решава да трансформира един модел кукли, който се продава в търговската мрежа в образи, които да носят смисъл, сила, уникалност. Куклите, които ще видите са вдъхновени от реални женски образи, оставили своя отпечатък в историята.

Първата кукла от серията е тази на невероятната мексиканска художничка Фрида Кало. От едната страна виждате снимка на Фрида, кукла и новият проект на Wendy Tsao.

Романите за Хари Потър са любими на малки и големи. Джоан Роулинг, британската писателка, която е създателка на невероятните истории за магьосници, също е част от кукления проект.

Следващата кукла от серията е вдъхновена от образа Джейн Гудол. Тя е английска приматоложка, антроположка и етоложка. Днес е на 81-годишна възраст, но постиженията й в науката ще останат завинаги в историята.

Уейърис Дайри е сомалийска писателка, модел, активист и специален посланик на ООН по правата на жените. Основател на фондацията „Desert Flower“, която работи за повишаване на информираността на обществото за опасностите от женското обрязване.

Роберта Бондар – Тя е първата канадска жена-астронавт. Престоят й в Космоса се изчислява на 8 денонощия, 1 час и 44 минути.

Снимки: boredpanda.com

Коментирай