Свободно време

4 неща, които продуктивните хора правят всяка сутрин

Четат позитивни мисли

07.11.2015г. / 09 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Поредната сутрин, поредният ден в офиса, имейли, крайни срокове. Познато ви е, нали? За да бъдете успешни в работата си, трябва най-напред да харесвате това, което правите. След това ви трябва много малко, за да събудите производителността във вас и да завършвате всеки един ден с желание за още и още успехи.

Нужни са ви основните правила на продуктивните хора, които правят всяка сутрин в първите десет минути от стъпването си в офиса. Започнете с чаша ароматно кафе или чай и докато вървите към бюрото си, не забравяйте да поздравите колегите и да си размените няколко приятни думи.

Има още няколко стъпки, които трябва да направите преди да се захванете с работа. Вижте повече.

Напишете три неща, за които сте благодарни

Според редица проучвания хората, които имат свой малък дневник на благодарностите са по-щастливи и по-продуктивни. Със сигурност има много неща, за които сте благодарни всеки ден, когато се събуждате. Запишете три от тях. Това упражнение ще ви зареди с бодрост, ентусиазъм, решителност, оптимизъм и енергия.

Прочетете вдъхновяващ цитат

Продуктивните хора намират вдъхновение във всичко и особено в мотивиращите мисли. За тях формулата на успеха се състои в позитивното мислене и нагласа към това, което правят. Ето защо четейки всекидневно вдъхновяващ цитат, вие тренирате мозъка си да мисли позитивно. Не забравяйте, че в рубриката ни „Притчи и мъдрости“ може да откриете много вдъхновяващи мисли.

Свързани статии

Изчистете бюрото си

Хубаво е всяка сутрин да отделяте по 2-3 минути, за да приведете в уютен и приятен за работа вид бюрото си. Не забравяйте да се обградите с повече цветове, пейзажи, растения и изобщо всичко, което би ви дало вдъхновяващ старт на работния ден.

Прегледайте списъка със задачи за деня

Ако искате да бъдете продуктивни, от решаващо значение за вас е да отделите време, в което да прегледате вашите задачи. Да прецените кои са приоритетни и кои са съобразени с вашите цели.

Снимка: istock

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 8 години )