Какво ви вдъхновява във вашата работа? Нейното естество, офисът в който работите, заплатата, която получавате. А може би се вдъхновявате от вашия мениджър. Вдъхновението в работата е широко понятие. То се отнася не само до това да създаваме добри идеи.

Вдъхновението е създаването на подходяща работна среда, която е сигурна за хората в нея или казано накратко – кръг на сигурността. В него винаги има една водеща фигура – тази на лидера. Какво е да си лидер? Днес в рубриката ни „Вдъхновение на седмицата“ споделяме едно кратко видео, което ще ви разкаже не една история за лидерството.

Лекторът Саймън Синек, който е експерт по управление, твърди, че лидерството е избор, а не титла. Така например има много хора, които заемат високи позиции в служебната йерархия, но те не са лидери, а властващи и ние никога не бихме ги последвали.

И обратно – има други, които не заемат високи постове, но са завършени лидери. Вижте видеото и се замислете кой ви води в работата ви, а ако вие сте мениджър, дали сте и добър лидер. При стартиране на видеото може да нагласите български субтитри от дясното падащо меню.