Свободно време

Знаци, че притежавате предприемачески дух

Имате конкурентно предимство

08.12.2015г. / 15 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Бизнесът е като морето. Днес е спокойно и гладко, утре може да има буря, водовъртежи, да те повлече. Някъде там сте вие, устремени към големите планове, наричайки себе си предприемач. Дали притежавате предприемачески дух? Вижте следващите редове.

Никога не приемате „Не!“ за отговор

За вас е без значение какво казват или мислят хората за личността ви. Вие сте упорити и устойчиви в решенията си. Вместо да отстъпите и да се откажете, дори в трудни моменти вие виждате нова възможност, защото не сте свикнали да се предавате.

Имате идеи

Вашите идеи могат да изглеждат безумни на останалите. Основателят на Amazon, Джеф Безос, казва: „Предприемачите трябва да са готови да бъдат неразбрани за дълги периоди от време.“ Когато създавате своята гениална идея, ще срещнете много недоверие, но ще има и хора, които ще се доверят на преценката и риска, който им предлагате.

Имате конкурентно предимство

За вас е без значение, че много други са създали проект, който ви е тепърва смятате да развивате. Така например основателите на Google – Лари Пейдж и Сергей Брин са разбрали, че други компании са разработили търсачки, но това не ги е спряло да развият идеята си. Те вярваха, че имат добър продукт и го развиха успешно.

Вярвате страстно в идеите си

Какво е усещането, когато постигате големи успехи, поемате нови проекти? Сякаш летите, нали? Имате хъс за още и още успехи. Но какво се случва, когато загубите средства, нямате нови клиенти? Ако в тези моменти ви поддържа неумиращото чувство за успех, значи притежавате предприемачески дух.

За вас работата не е точно фиксирано време

Предприемачът работи по 10-12 часа, в почивните дни, често на празници. Той не се нуждае от някой, който да му напомня да бъде инициативен, дисциплиниран. Винаги се възползва от момента, учи се от всяка ситуация.

Знае, че за да постигне успехи денят му започва рано и често ще завършва до късно, жертвайки времето, в което може да се забавлява или да бъде с близките си.

Свързани статии

Не се страхувате от риска

Предприемачите са може би хората, на които най-често им се налага да влизат в рискови операции. Началото е едно, но краят може да не завърши по план. Въпреки това рискът си заслужава, защото той учи, защото може да ви отведе до мечтите ви и да ви направи по-успешни. Ако не се страхувате да рискувате дори и след неуспех, означава, че притежавате предприемачески дух.

Снимка: istock

Коментирай