Свободно време

Днес е Международният ден на прегръдката

На 21 януари в много страни по света се отбелязва този приятен празник

21.01.2019г. / 08 16ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

На 21 януари се отбелязва Международният ден на прегръдката. Празникът, който кара хората да се усмихнат в напрегнатото ежедневие, съществува от 1986 година. За първи път се отбелязва в Клио, Мичиган в САЩ. Кевин Заборни е неговият основател.

Идеята на този празник е да насърчи всички да прегръщат без притеснение и без особена причина своите близки, приятели и дори непознати по улицата. Основателят на празника избрал точно тази дата за неговото отбелязване, защото според статистиката хората са най-тъжни и депресирани именно между коледните и новогодишните празници и Свети Валентин.

Статистиките сочат, че много от хората не само в Америка, но и в останалите страни по света се притесняват да изразяват чувствата си свободно. Една прегръдка на публично място може би ще ни се отрази добре!

Свързани статии

Учените смятат, че хората, които обичат да раздават прегръдки всъщност дълбоко в себе си имат нужда да получават любов, топлина и сигурност чрез този жест на близост.

В Международния ден на прегръдката намалете оборотите на забързаното си ежедневие, огледайте се около себе си и прегърнете любим за вас човек, защото прегръдката е израз не само на обич, но и на благодарност, че някой е до нас.

Снимки: iStock

Коментирай