Свободно време

Цветовете на дрехите ви издават каква е личността ви

Всеки цвят изпраща определено послание към околните

25.02.2016г. / 17 39ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Цветовете, които избираме за своето облекло, говорят много повече за личността ни, отколкото предполагаме. Както всяка миризма, поведение, поглед и дума крият определено послание, така и изборът на външен вид издава някои особености и черти от характера ни.

С облеклото си казваме на околните някои неща без думи, а и изпращаме послания. Какво говорят те?

Синьото казва „Наеми ме!“

Тъмносиният цвят, както и наситено морско синьото се считат за едни от най-подходящите цветове за носене на интервю. Според проучванията, облечените в синьо кандидати били разглеждани като бъдещи мениджъри, отборни играчи с отлични умения за работа в екип.

Синьото е символ на спокойствие, лоялност, доверие и контрол.

Сивото ви помага да се смесите с тълпата

Ако искате да се слеете с множеството и да останете незабелязани, сивото е вашият цвят. Сивото е едновременно консервативно и скромно. То е признак на това, че можете да влезете чудесно в офис стила, без да залагате на черното, както много от хората правят.

Червеното подсказва за романтичност

Червеното е най-романтичният цвят. Според проучванията, мъжете са по-склонни да изберат от пръв поглед дама, облечена в червено измежду всички останали. Не само защото прави впечатление заради яркия цвят, но и защото подсъзнателно цветът подсказва за романтика и настроение.

Черното вдъхва власт

Ако обичате да се обличате целите в черно, това говори, че сте много силна и властна личност, която не се страхува да се облече сякаш в траур.

Цветът придава по-голяма стройност на фигурата, прави ви да изглеждате по-слаби. Черното говори и за агресивност на характера в някои случаи. Едно проучване дори отбелязва, че екипите, носещи предимно черни дрехи, получават повече наказания и неодобрение от преките си началници.

Зеленото повишава креативността

За любителите на зеленото може да се каже, че са креативни личности, изпълнени с идеи и хъс за работа.

Зеленото има успокояващ и релаксиращ ефект върху нервната система. То е цветът на природата. Учените са доказали, че няколко минути, прекарани в зелена обстановка понижават нивата на стреса и повишават когнитивните способности и паметта.

Лилавото говори за склонност към крайности

Любителите на лилавия цвят и тези, които не се свенят да го носят са склонни да проявяват крайност в своите мисли и действия. Те могат да обичат и мразят силно, да действат със замах или да се снижат, когато ситуацията го изисква.

Според проучванията лилавият цвят може да предизвика дискомфорт. Ако облечете лилаво на интервю за работа, вероятността да ви отхвърлят като кандидат е много по-голяма, отколкото при всеки друг цвят.

Ако все пак държите на лилавото и то е цветът, който ви изразява най-коректно, обърнете се към по-тъмните и пастелни тонове на пурпурния цвят.

Бялото е израз на добра организираност

Хората, които обичат да се обличат в бяло са стриктни, верни служители, които са добре организирани. На тях може да се разчита във всяка трудна ситуация. Те са творчески натури и могат да дават ценни съвети за подобряването на работната среда и повишаването на успехите.

Снимки: iStock

Коментирай
18 rate up comment 5 rate down comment
Анонимен ( преди 8 години )
Колко хубаво, че има хора, които безпрекословно си вярват, пишейки елементарни простотийки за цветовете, например.Всекидневно благославям Съдбата, че не учих психология.Така успешно промита и елементарна не бих искала да съм!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар