Скъпи джуджета, джудженца, джудженченца и джуджетки от целия свят, всички, които цяла година усърдно сте се трудили, за да бъде Коледа истинска, както всяка година, откакто хората вярват в доброто и благотворителността.
Време е да пълним шейната с подаръци, така че трябва всеки да започне да опакова. Използвайте най-пъстрите опаковки, не забравяйте звънчетата, както и торбичките с лакомства за малките палавници.
Според списъците, които Снежанка ми даде, всички деца са слушали и са били добри повече, отколкото техните родители. Така че всички заслужават да получат най-хубавите подаръци. Което джудже още не е изработило подаръците от своя списък да побърза, защото само след няколко дни впрягам шейната и потегляме.
Да не забравите да нахраните еленчетата и да излъскате шейната, както и да разказвате на моите приятели децата приказки – виждам, че в тефтера пише, че някои от вас са забравяли през годината това свое задължение.
Знаете, че всички деца ни очакват, едни да вляза през комина, други да оставя подаръците в коледния чорап, трети да наредя всичко под елхата. Запомнете, не трябва да ги разочароваме, трябва да направим всичко както те очакват. Следователно, мили джуджета и ти скъпа Снежанке, трябва да сте неотлъчно до мен и да ми помагате. И имайте пред вид, че ако и тази година изяждате коледните пайове, които децата ми оставят в знак на благодарност, няма да има никакви лакомства за вас и то не само на Коледа, но и през цялата година.
В празничната вечер искам всички да сте с измити зъби и изпрани шапки, да няма препили и заспали, цяла година сме работили, за да може този ден да бъде вълшебен и не искам в последния момент някой от вас да развали празника. Забранявам всякакви караници, спорове и мусеници. И да научите Коледните песнички, стига сте ги мрънкали. Вие сте присъствали на много повече Коледни празници и очаквам от вас да създадете коледно настроение – звънете със звънчета, запалете фенерите и бенгалските огньове, бъдете добри и дарявайте доброта.
Не забравяйте, че докато хората вярват в доброто, очакват чудеса и са щедри един към друг Аз – Дядо Коледа, ще съществувам и ще ги посещавам отново и отново всяка следваща година. И знайте, че ваша отговорност е да предадете у децата духа на Коледа, да ги възпитате във взаимопомощ, доверие и любов, за да може всяка следваща година да повтаряме и повтаряме – по Коледа се случват чудеса.
Никога не забравяйте, чудесата зависят от теб и мен.
А сега на работа – сътворете и тази Коледа звездната магия на любовта. Нека няма нито едно разплакано сърце, нито едно разочаровано дете, вдъхнете им вяра в чудесата и надежда, че винаги е време за мечти.