Свободно време

Фуроре – невидимото италианско селце (галерия)

Красиво скришно местенце, където да избягате от сивото ежедневие

20.05.2016г. / 09 15ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

 

Фуроре е малко селце в Югозападна Италия, по-точно в провинция Салерно в района Кампания. Намира се до крайбрежния град Амалфи, известен като любима на мнозина туристическа дестинация.

Привлекателното в това малко селище е неговата скритост от хорските погледи. Дори да се разхождате покрай него, не бихте го забелязали от бреговата линия или от обиколните пътища, защото подстъпите към него са невидими, ако човек не знае къде да търси.

Разпръснати из планината къщички, зеленина, море, сгушени между скалите плажове – ето такава гледка разкрива Фуроре. Само най-запалените пътешественици вероятно познават или са чували за това китно италианско село.

Ето защо Фуроре си е спечелило прозвището „селото, което не съществува“. За да добие известност, а и за да привлече туристи, кметът на селото преди време решил всички къщи да бъдат боядисани в различни ярки цветове.

С този акт той се надявал туристите да виждат отдалече привлекателното сгушено местенце, което да ги накара да го посетят.

Художници от цял свят били поканени да украсят с различни рисунки местните сгради.

Свързани статии

Най-привлекателната природна забележителност във Фуроре е така нареченият фиорд. Всъщност географски това представлява частично потопена речна долина, която е отворена към морето.

Стари рибарски къщи все още стоят сякаш залепени за скалите. Туристите могат да се насладят на прекрасна естествена арка, образувана от скали.

Още красиви снимки от Фуроре вижте в галерията тук.

Коментирай