Свободно време

Програмата на Театър „Азарян“ за юни

Не пропускайте

03.06.2016г. / 09 38ч.
Михаела Лазарова
Снимка: facebook Театър Азарян

Снимка: facebook Театър Азарян

„After 4“ – Бис концерт на Живко Петров – 04.06.2016 – 19:00 ч.

Националният дворец на културата представя „After 4“, награден с „Икар“ 2016, за съвременна българска музика! Събитието е част от „Салон на изкуствата“! На специален бис концерт Живко Петров ще изпълни своите прелюдии пред софиянци, в рамките на 21-ото издание на „Салон на изкуствата“ в Театър Азарян на 4 юни от 19:00 ч.

„After 4“ е първият солов класически албум на пианиста. Съдържа 10 оригинални композиции и излиза в изключително интензивното и плодотворно за Петров начало на 2015 г., в което издава два нови албума: „After 4“ и „Between the Worlds“ с JP3. „After 4“ е вдъхновен от четирите най-важни неща за пианиста: Любовта, Равновесието, Свободата и Мисълта.

„After 4“ е музика, която носи в себе си огромен позитивен заряд, движен от таланта на един от най-добрите ни съвременни музиканти.

Билети: 20 лв. Билети се продават на касите на Билетен център – НДК и Ticketportal.bg. Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община за 2016 година.

Шекспир и Сцената – изложба

03 юни, 04 юни, 05 юни – 16:00 – 20:00 часа

10 юни, 11 юни, 12 юни – 16:00 – 20:00 часа

Вход свободен

Театър „Азарян“, Национален дворец на културата, съвместно с Художествена галерия „Петко Чурчулиев“ – Димитровград представят изключителната изложба театрални плакати „Шекспир и сцената“.

Разположена във фоайето на Театър „Азарян“, експозицията събира на едно място плакати на емблематични представления от цял свят. Тази година се отбелязват 400 години от смъртта на Уилям Шекспир. По този повод, от 22 април 2016 г. е открита постоянната изложба, представяща 58 чуждестранни и български плакати.

Сред представените художници са изтъкнатите плакатисти – Асен Старейшински, Божидар Икономов, Божидар Йонов, Христо Алексиев, Людмил Чехларов, Огнян Фунев, Мариана Минковска, Стефан Десподов, Ян Льожандр, Мохамед Джамшиди, Рагна Ихиис, Честимир Пехр, Гунар Земгал, Ван Хиен Тханх и много други.

Постерите са селектирани от колекцията на Художествената галерия в Димитровград, която притежава над 1200 произведения.

„Корекция“

Световен театър в София и Салон на изкуствата

10 юни 2016 – 19:00 часа

„Корекция“ е изненадващ и необикновен спектакъл, замислен от един от най-добрите съвременни чешки театрални режисьори – Иржи Хавелка, заедно с танцьорите и хореографите от единствената чешка компания, която печели три пъти най-престижното отличие за съвременен танц в Чехия – „ВерТеДанс“ и пражкия квартет от кларнетисти „Clarinet Factory“.

„Корекция“ е представление за липсата на свобода, за изолацията, за силата да взимаме решения. Танцьорите в спектакъла са поставени пред необичайни препятствия и ограничения.

Спектакълът получава наградата на чешката критика за „Най-добро танцово представление“ за 2014, след което следват покани на множество престижни чешки и международни театрални и танцови форуми, където продължава да печели награди.

Най-значимите сред тях са наградата Herald Angels в Единбург, Награда на публиката – Европейски фестивал „ВЕ“ Бирмингам 2015, награда на фестивала МЕSS – Сараево, номинация за британската награда Total Theatre и други.

Билети: 15/12 /10 лв.

„Четири“ – НОВ ТЕАТЪР – НДК

17 юни 2016 – 19:30 часа

по „Квартет“ на Роналд Харвуд

„Четири“ е спектакъл за младостта, извън обективните бръчки, за ценния миг, който утре може да е невъзможен, за празника живот. Това е пиеса, която разказва за четирима пенсионирани световноизвестни оперни певци, живеещи по една или друга причина в старчески дом, където търсят спокойствието и възможността да се влюбват в света около себе си, всеки ден по различен начин.

Тук ще се срещнете с педантичния и изряден Редж, веселият и умен Уилф, волната и добросърдечна Сиси и изтънчената и загадъчна Джийн.

„Четири“ е спектакъл за възможността да се вгледаш с любопитство и наивност в човека до себе си, дори когато си на 70 и въпреки присъдата на живота, да си готов да живееш всеки ден като за последно.

„Това не е старчески дом, а лудница!“ – не се страхувайте, а полудейте от смях заедно с тези персонажи, които те заразяват с любов към живота и те вдъхновяват да живееш като тях!

С номинация за Меглена Караламбова за театралните награди „Аскеер“ 2016 в категорията „Водеща женска роля“.

Режисьор: Ивайло Христов

Участват: Стефан Мавродиев, Пламена Гетова, Меглена Караламбова и Марин Янев

Сценография и костюми: Марина Янева

Превод: Харалампи Аничкин

Билети на касите на НДК на цени от 10 лв. и 8 лв.

„В очакване на Годо“ – предпремиера

23 юни 2016 – 19:30 часа

Режисьор: Деян Донков

Сценограф и костюмограф: Чавдар Гюзелев

Саунд дизайн: Калин Николов

Фотограф: Явор Веселинов

В ролите: Владимир – Деян Донков

Естрагон – Иван Бърнев

Поцо – Цветан Алексиев

Лъки – Калоян Трифонов

Момчето – Мартин Цолов

Билети: 15 лв.

Коментирай