Свободно време

Прея: Хората усещат истината в изкуството!

Интервю за Az-jenata.bg с прелестната Прея за „малките неща“ в живота

05.07.2016г. / 17 45ч.
Илияна Николова
Снимка: Нели Куртева

Снимка: Нели Куртева

Очарователната Прея е една от най-младите музикални надежди на България. Талантлива, обаятелна, различна, разпознаваема – тя е една от малкото изпълнителки, които на мига могат да омагьосат зрителя с неповторимия си глас и завладяващо сценично поведение.

Прея е само на 21 години, но вече има зад гърба си поредица от успехи. Нейните парчета се припяват от хора на всякаква възраст, а дебютният ѝ сингъл Малките неща“ е една от най-въртените песни в родния ефир.

Какво ново ѝ предстои, какво я вдъхновява и на какво дължи шеметната промяна във външния си вид, вижте в интервюто, което Прея даде специално за Az-jenata.bg!

Промяната във външния ти вид е забележителна. Ще ни разкриеш ли режима, който следваш, начина на хранене и от какво се лишаваш?

Правя само всички онези полезни неща, за които всеки е чувал – редовно движение, много вода и здравословна балансирана храна. Не бих казала, че в дългосрочен план се лишавам от нещо, просто следя за нормалните количества и се старая здравословните храна и напитки да бъдат по-често консумирани от по-малко полезните такива.

Спортуваш ли?

Ходя на фитнес, понякога доста редовно, понякога не :), често карам колело, гледам да се движа повече пеша, да не ползвам асансьори и въобще да инкорпорирам повече физическа активност в ежедневието си.

Какво те вдъхновява?

Природата и климатичната обстановка са едно от основните ми и най-удобни вдъхновения – постоянно са около нас и постоянно ни изненадват.

Какво ново ти предстои в професионален план?

Съвсем скоро ще излезе новият ми сингъл, който е доста интересен и вълнуващ за проект, различен и смел. Работя и по следващите проекти, работя и върху себе си. Старая се да се надграждам като артист и като личност.

Какво не би простила и защо?

Иска ми се да вярвам, че бих простила всичко.

Наскоро разкри, че си влюбена. Какво е за теб любовта? Променя ли те тя?

Променя те неизбежно или по-скоро не толкова те променя, колкото изважда на показ най-добрата ти версия. Всички знаем, че тя е най-главният двигател на живота в пряк и в преносен смисъл.

Ако можеше да върнеш времето назад, какво би променила в живота си?

Бих придобила повече умения, бих научила повече езици, децата попиват много по-бързо нова информация, както знаем.

Има ли нещо, за което съжаляваш?

Не.

Как виждаш себе си след 10 години?

Щастлива, помъдряла, пътувала и пътуваща, учеща още.

Какви качества трябва да притежава един артист, за да е успешен? Каква е твоята тайна за успех?

Трябва задължително да бъде упорит. Много рядко се получава с изкуство от първия път. Пазарът е толкова променлив, а изкуството е толкова субективно, че много трудно се правят прогнози за успех. В тази връзка артистът трябва и много да разчита на усета си, да изразява ексклузивно себе си, да бъде искрен. Хората усещат истината в изкуството.

Пречка ли е цветът на кожата или отваря много врати?

В България определено ми помага много повече, отколкото ми вреди, въпреки че предразсъдъците си виреят наоколо в пълния си блясък, със сигурност расата ми привлича интерес.

Какво обичаш да правиш в свободното си време? Как се забавляваш?

Обичам да го прекарвам с любимите си хора – да ходим на хубави концерти, да им готвя, да играем настолни игри, да обсъждаме идеи и да обменяме опит. Харесва ми и понякога да оставам сама с хубава книга, сериал или нещо, чрез което ръцете ми да са заети – писане, рисуване, крафти неща...

Би ли отправила пожелание към читателите на Az-jenata.bg?

Да, пожелавам им безкрайни поводи да се усмихват и да обичат всичко и всички наоколо и отвъд.

Снимки: личен архив

Коментирай