Свободно време

Щастливите двойки пият заедно

Консумацията на алкохол е пряко свързана с разбирателството във връзката

11.08.2016г. / 15 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Има нещо особено депресиращо в това да пиеш сам. Обикновено хората излизат, за да пият с приятелите си. Но едно ново проучване показва, че двойките, които обичат да си пийват заедно са много по-щастливи от останалите.

Изследването е проведено в Университета в Мичиган и доказва, че любовта минава и през общата чашка.

За целите на изследването учените интервюирали 2700 семейни двойки относно употребата им на алкохол. Въпросите били свързани с това колко често употребяват алкохол, дразнят ли се на партньора си, ако употребява алкохол, критични ли са и какво точно обичат да пият заедно или поотделно.

Учените установили, че двойките, които имат сходни навици в пиенето имат много по-висок коефициент на удовлетвореност от връзката, отколкото тези, при които единият партньор консумира алкохол, а другият е въздържател.

При двойките, в които само единият партньор пие и то най-вече ако това е жената, е много по-вероятно да възникнат проблеми, неразбирателства и трайно влошаване на отношенията с течение на времето, пише womenshealthmag.com.

Снимка: iStock

Учените са категорични, че не самата консумация на алкохол от страна на единия партньор е проблем, а пълният отказ и въздържание на другия.

Свързани статии

Специалистите съветват да намалите до минимум неразбирателствата и скандалите с цел запазване на връзката чрез съвместни дейности. Не става дума за пиене на алкохол като сламка, за която да се хванете. Става дума за всякакви общи дейности – разходки, спорт, пътувания, забавления, игри, вечери в ресторанти.

Доброто качество на живот в семейната двойка зависи силно от приятното време, прекарано заедно. Ако просто пропускате да си налеете едно питие преди вечеря от време на време, това няма да навреди на брака и отношенията ви, стига да не се откажете напълно от алкохола.

Коментирай