Ако ви е страх от височини вероятно ще замръзнете пред спиращата дъха гледка, която разкрива планината Тянмън в Китай.

Националният горски парк Zhangjiajie в Китай, провинция Хунан, притежава невероятна пешеходна пътека за туристи, издигаща се на височина 1403 м. Умопомрачителната пътека е окачена на ръба на отвесна скала. Подът ѝ е от стъкло, което прави преминаването изключително трудно за страдащите от височинна фобия.

Дори да не ви е страх от високо преминаването ще ви затрудни. Мозъкът просто изключва в момента, в който зърнете бездната да се спуска под краката ви. Гледката е наистина шокиращаПътеката, по която трябва да преминете е широка едва метър и половина, а дължината на стъклената площ е около 100 метра. Тоест наистина трудно изпитание е да се издържи и да се премине това разстояние.

Със сигурност не е за хора със слаби сърца. Но пък гледката е абсолютно спираща дъха. Неповторимите островърхи чукари те карат да се почувстваш миниатюрен и нищожен пред мощта на планинските масиви.

Още по темата

Малцина успяват да преминат успешно това изпитание. Но тези, които успяват вероятно се чувстват истински успешни в това начинание. 

Планината Тянмън е дом на много подобни стъклени пътеки над пропасти. Ако търсите разтърсващо приключение тя е подходящо място, където да го намерите!

Останалите спиращи дъха фотографии вижте в галерията тук.


Снимки: DeMilked