Свободно време

Демонстрация за деца как се разваля и строи декор в театър

Театър „София“ за първи път ще покаже на деца част от невидимата за публиката работа

21.11.2016г. / 09 53ч.
Илияна Николова
Снимка: Гергана Дамянова

Снимка: Гергана Дамянова

На 26 ноември (събота) от 13 ч. в салона на Театър „София“ са добре дошли деца и родители, за да видят как се разваля декорът на „Питър Пан“ от Пиърс Чатър Робинсън и как се строи декорът за „Малката морска сирена“ от Катрин Ан.

Докато служителите на театъра вършат обичайната си скрита от публиката работа по сцената – актьорът Николай Димитров ще разкаже на децата любопитни неща за сценичната механизация, начините за промяна на картините на сцената, как така приказните герои летят, плуват и т. н.

„Пословично е любопитството на децата и желанието им да знаят, видят, докоснат всичко. Много пъти се е случвало деца да се опитват да се качат на сцената след края на представление, за да надникнат там, където току-що са се скрили любимите им герои. Затова решихме да отдръпнем леко завесата, без да им отнемаме шанса да се изненадват и впечатляват и занапред. Вярваме, че чрез тази демонстрация ще се доближим още до нашите малки зрители и ще ги накараме още повече да искат да ходят на театър отново и отново. Също така се надяваме да възпитаме у тях уважение към труда и екипната работа, защото театърът е колективно изкуство.“, коментират организаторите.

Демонстрацията е събитие за деца над 4-годишна възраст, част от проекта на Театър „София“ „Как работи театърът?“. Билетите за деца са по 5 лв, а за възрастните им придружители – безплатни.

Проектът се реализира с финансова подкрепа от Национален фонд „Култура“. Партньори: Креативна работилничка „ШиШарка“, Школа „Учи с мен“, Книжарници „Сиела“, Funtopia, Kornel4Kids. Медийни партньори: Az-deteto.bg, Purvite7.bg, Bebok.eu.

Коментирай