Свободно време

Една жена, живяла в 3 века

Единственият жив човек, роден през 19 век е на 117 години

01.12.2016г. / 16 02ч.
Илияна Николова
Снимка: Boredpanda

Снимка: Boredpanda

Хората живеем така, сякаш никога няма да умрем. Не си даваме сметка каква ценност е животът, докато го имаме. Искаме да живеем вечно и изтласкваме мисълта за края.

Представете си какво би било, ако можете да видите как тече времето през цели 3 века! Звучи сякаш е невъзможно, но не е така.

Ема Морано от Верчели, Италия, е най-възрастната жена в света, живяла в 3 различни века. На 29 ноември тя навърши 117 години.

Ема е родена през 19 век, по-точно през 1899 година. Младостта ѝ преминава през 20 век, а днес тя е обградена от много внуци и правнуци, които имат честта тяхната баба да е последният жив човек, роден през 19 век.

По времето, когато Ема е родена, Великобритания води война с Южна Африка. След това в съзнателните си години тя става жив свидетел на двете световни войни. Когато пък е само на 28 години бива изобретен телевизорът, пише boredpanda.com.

Името на Ема ще бъде вписано в книгата с рекордите на Гинес. Тя държи рекорда за единствения жив човек, живял в три различни века.

Свързани статии

На въпроса каква е тайната на нейното дълголетие Ема отговаря, че всеки ден яде по 2 яйца за закуска и от време на време си позволява да похапне малко бисквити. Разбира се немного, защото няма зъби и не може да ги дъвче.

Снимки: Boredpanda

Коментирай
Свободно време