Свободно време

Най-честите митове за интровертите

Мит – Интровертите са срамежливи

09.12.2016г. / 18 23ч.
Михаела Лазарова
Кристина Агилера. Снимка: Reuters

Кристина Агилера. Снимка: Reuters

Всеки от вас общува с по една такава личност всеки ден. Може би вие самите сте такива, но и не предполагате. Интровертите – интелигентни и многопластови личности, които често будят интереса на околните, заради своята „странна“ природа.

Знаете ли, че едни от най-големите имена, които ще останат завинаги в световната история, са считани за интроверти. Например Бил Гейтс, Кристина Агилера, Елинор Рузвелт, Дж. К. Роулинг, Махатма Ганди, Айнщайн, Одри Хепбърн. Кои са най-честите митове за тези интровертни личности и защо е време да спрем да им вярваме?

Мит – Интровертите не обичат да говорят.

Това не е вярно. Интровертите говорят тогава, когато имат какво да кажат. За тях кратките и безполезни разговори са натоварващи. Ето защо много добре подбират хората, с които комуникират.

Интровертите обичат дългите и философски разговори, тези, които обхващат интересите им. И също, това че интроверт не разговаря с вас, не означава, че не обича по принцип да го прави. Може би просто не ви харесва.

Мит – Интровертите са срамежливи.

Срамежливостта няма нищо общо с това да си интроверт. Интровертите се нуждаят от причина да си взаимодействат с други хора. Ако искате да започнете разговор с такава личност, бъдете любезни, в противен случай може и да не стигнете до разговор.

Мит – Интровертите са груби.

Интровертите често не виждат причина да бъдат прикрити и да не споделят това, което мислят. Винаги се стремят да бъдат истински и честни. За жалост, тяхната прямота и откритост се приема като грубост.

Мит – Интровертите не знаят как да се отпуснат и да се забавляват.

Интровертите обикновено релаксират вкъщи или сред природата, а не на оживени обществени места. Те не са търсачи на силни усещания. Чувствителни са към места с много хора, но това не означава, че не обичат да посещават барове и нощни клубове. Те са личности, които наистина знаят как да си почиват.

Мит – Интровертите не обичат хората.

Напротив, интровертите силно ценят истинските приятели и тези хора, които са лоялни към тях. Този тип личности винаги спазват хигиена на взаимоотношенията. Стриктно подбират с кого да общуват. Ако не сте спечелили тяхното уважение, просто ще ви заобиколят.

Мит – Интровертите винаги искат да са сами.

Не е съвсем така. Характерно за интровертните личности е, че те обичат собствената си компания. Обичат да остават насаме с мислите си, да мечтаят, да работят върху решаването на проблеми. Понякога се чувстват самотни, но обичат да имат и компанията на хора, с които са си изградили стабилни връзки.

Свързани статии

Мит – Интровертите са странни.

Интровертите често са индивидуалисти. Те не следват тълпата. Следват свой собствен начин на живот, не взимат решенията си според чуждите очаквания, според тенденциите. Съвсем съзнателно тези личности се стремят да се отличат и изпъкнат над останалите. Но това не ги прави странни, те са изключителни.

 

Коментирай